Кога ще се радваме на слънце?

0
Още ще чакаме лятото да се завърне
Още ще чакаме лятото да се завърне

Другата седмица температурите ще се понижат. Това каза синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) в интервю за Агенция „Фокус“ за времето през следващата седмица

Ако във вторник все още са предимно между 27 и 30 градуса. По черноморското крайбрежие доста по-ниски – под 20 градуса, заради температурата на морската вода и потока от изток. То в сряда и четвъртък температурите ще се понижат. В сряда ще са между 22 и 27 градуса. В четвъртък максималните температури ще са между 20 и 25. По-ниски ще останат по Черноморието, предимно между 16 и 18 градуса“, обясни още синоптикът.

В петък валежите ще спират и събота и неделя в по-голямата част от страната няма да има валежи, но все още в планинските райони ще има следобедни краткотрайни превалявания. Те вече няма да са толкова интензивни, както в сряда и четвъртък очакваме в северозападната половина от страната. В сряда в югоизточна България няма да вали, но в четвъртък и там ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици в следобедните часове“, каза още Стойчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари