Кобрата се изправя срещу Уайт на родна земя

0
Двубоят най-вероятно ще бъде на Националния стадион „Васил Левски”
Двубоят най-вероятно ще бъде на Националния стадион „Васил Левски” Видео: bTV

Мачът на Кубрат Пулев срещу Дилиан Уайт ще се проведе в България.

При това – най-вероятно на Националния стадион „Васил Левски”. Двубоят на Международната боксова федерация е насрочен за август, а победителят ще спори с Антъни Джошуа за 4 от общо 5-те световни титли в тежка категория, информира bTV.

През 2016 г. Пулев събра 15 000 зрители в „Арена Армеец” при победата си над Самуел Питър. Заради големия интерес битката с Уайт, който е вторият по сила британски боксьор при най-тежките, може да се проведе пред два пъти повече публика на „Васил Левски”.

Ако идеята се осъществи, за първи път в историята български стадион ще приеме боксов спектакъл от най-високо ниво при професионалистите. През 2017 г. Джошуа нокаутира Владимир Кличко пред 90 000 зрители на „Уембли”. Най-посетеният боксов мач в историята е от 1993 г., когато 130 000 зрители на „Ацтека” в Мексико гледат зрелището между Хулио Седар Чавес и Грег Хоугън.

За мен най-важното е да зарадвам българите и българската публика. Това ще бъде една невероятна атмосфера и ще е мач, който наистина остава в историята”, подчерта Пулев.

Уайт има 23 победи със 17 нокаута и само 1 загуба на професионалния ринг – именно от Джошуа.

Доста опасен съперник, но ще му покажа кой е по-добрият и че боксът е интелигентен спорт, за интелигентни хора”, закани се Кобрата.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари