Кобрата: Имам огромен шанс да победя Джошуа и ще го направя!

0
Сега смятам, че имам много повече опит и съм още по-силен
Сега смятам, че имам много повече опит и съм още по-силен Видео: bTV

Двамата боксьори ще застанат лице в лице след две седмици в Лондон

Кубрат Пулев и Антъни Джошуа ще застанат лице в лице след две седмици в Лондон. Двамата ще промотират мача за световната титла по бокс, който ще се проведе на 20 юни в британската столица.

Джошуа се закани да нокаутира Кубрат в 11-ия рунд, а в първото си телевизионно интервю след подписването на договора за двубоя Пулев обеща на феновете си победа.

"Обявихме новината чак след като подписах договора. Преди това не казвах, защото не беше сигурно и не исках да подвеждам хората.", каза българският боксьор пред bTV.

Относно забавянето в подписването на контракта, Кобрата сподели, че не е изненадан тъй като е очаквал, че от щаба на Джошуа до последно ще въртят номера.

"Аз очаквах, че ще правят номера, за да могат да играят или с Тайсън Фюри или с Дионтей Уайлдър. Ако Уайлдър беше победил Фюри, вероятно щяха да се договорят, но така поставена ситуацията, те нямаше къде да мърдат."

"Те се притесняват да играят с мен, именно затова искаха да се боксираме в Лондон. Не искаха никъде другаде освен в Англия. Аз предпочитах да е на неутрална територия. Не искам да е в София, но не искам и да е в Лондон. Това е спорт в крайна сметка. Съобразихме се с шампиона, те определят правилата на този етап."

Кобрата обеща, че щабът му ще направи всичко възможно билетите за мача с Джошуа да се продават в България и уточни, че отсега му пишат наши сънародници, които са готови да го подкрепят в Лондон и да създадат уникална атмосфера на "Тотнъм Стейдиъм".

"Ще се опитаме да направим така че билетите да могат да се продават в България, защото ако ги оставим да се продават само в Англия, ще бъдат разграбени".

Пулев стигна до мач за световната титла на IBF за трети път. През 2014 г. той загуби от украинеца Владимир Кличко в Хамбург. Сблъсък между по-големия от братя Пулеви и Антъни Джошуа трябваше да има и през октомври 2017 г., но тогава тежка контузия попречи на Кобрата да се качи на ринга срещу световния шампион.

"Сега смятам, че имам много повече опит и съм още по-силен. Натрупал съм всички тези спортни знания, които трябва да ми донесат успех. Когато един боксьор е непобеден (б.ред. - Джошуа) се изгражда ореол над него като на непобедим. Но аз съм готов за тази битка, готов бях и предния път, но тогава бях контузен и нямаше да бъда конкурентен на ринга. Сега съм здрав. Извадил съм си поуките, но човек невинаги може да предвиди всички обстоятелства. Тогава подценихме обстановката.", добави Пулев.

Кобрата току-що се завърна в България, но след няколко дни пак ще замине за Германия, за да се готви за мача. Той разкри, че има сериозно предложение и от Лихтенщайн за провеждане на част от подготовката си там.

"Подготовката е всичко и е решаващо значение, особено ако се стигне до 10-и, 11-и, 12-и рунд. За мен е важно аз да съм подготвен и да съм на ниво. Парите са важни, но не са най-важното. Ще бъда истински горд, ако победя в този мач.", уточни Кобрата и добави, че ще спечели мача за световната титла на 20 юни: "Нищо не е за подценяване. Понякога малките камъчета обръщат колата и нещо, което недоглеждаме, може да бъде решаващо. Има огромен шанс да го победя. И ще го направя!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари