Кметицата на село Присад е загиналата жена на пътя Бургас - Созопол

0
Колата на Ванча Байлова е била блъсната отзад от автомобил, управляван от младеж от село Росен
Колата на Ванча Байлова е била блъсната отзад от автомобил, управляван от младеж от село Росен Снимка: Флагман / БГНЕС

Кметският наместник на созополското село Присад Ванча Байлова е загиналата при снощната катастрофа на пътя Бургас - Созопол, научиме от Грамофона.нюз.

Байлова е на 46 години. Тя бе назначена след местните избори за кмет на населеното място миналата година. От Бургас е, но от няколко години живее в село Присад, където развивала бизнес със съпруга си, разказаха нейни близки.

Пътният инцидент се случи малко след 22 часа снощи на около километър след пътен възел „Юг“. Възникналата катастрофа е между леката кола на Ванча Байлова и автомобила на 22-годишен мъж от созополското село Росен.

По първоначални данни колата на кметския наместник е предприела изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт и е последвана отзад от автомобила на младия водач. Вероятно той е застигнал и блъснал в задната дясна половина колата на Байлова, тъй като автомобилът на 22-годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

След допускане на пътния инцидент трите леки коли спрели, а водачите оглеждали възникналите материални щети. Тогава автобус „Мерцедес Травега“, с турска регистрация, собственост на фирма „Ozlem Turism Sеyahat“, блъснал двамата водачи на леките коли. Те загинали на място.

Автобусът е управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари