Протестиращи блокират пътя Бургас - Созопол

0
Гражданското неподчинение е заради смъртта на двама души, прегазени от автобус
Гражданското неподчинение е заради смъртта на двама души, прегазени от автобус

Жители на созополските села Росен и Присад обявиха, че в знак на протест днес ще блокират главния път Бургас-Созопол.

Това ще стане на мястото на катастрофата, при която преди седмица автобус прегази двама души, предава БНР. От бургаската полиция съобщиха, че няма издадено разрешение за предстоящата блокада на пътя.

Причината за протеста е решението на Бургаския окръжен съд, с което шофьорът на автобуса Камен Филипов беше пуснат под домашен арест. „Човекът, извършил, нали, катастрофата и отнел двата човешки живота е с двойно гражданство. И ние се притесняваме да не се укрие в Турция. Протестът ни е за това, че без да е минало дело го пускат под домашен арест при положение, че има две жертви“, обясни Живко Чолаков от село Присад.

Катастрофата, при която загинаха 22 годишният Тодор Тодоров и кметът на созополското село Присад Ванча Байлова стана на 28-и февруари през нощта на един километър след изхода на Бургас в посока Созопол. Автобус прегази момчето и жената, докато двамата оглеждаха щетите по колите си след лека катастрофа на пътя.

Смекчаващи вината обстоятелства за шофьора Камен Филипов посочва неговият адвокат Веселина Василева: „Лошото време - валяло е дъжд. Той е направил всичко възможно да задейства, включително и аварийната спирачка, но при хлъзгав път просто това не му е помогнало“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари