Пенчо Милков: Има хора, които ни делят непрекъснато

4
Кметът на Русе възмути опозиционните съветници
Кметът на Русе възмути опозиционните съветници

Промените в Наредба 16 за цените на таксите и услугите, които предоставя Община Русе, бяха изместени от политически страсти

Първоначално дебатите по точката бяха по същество, със съответните мотиви в подкрепа или не, изложени от съветниците от различните политически сили. Общественото напрежение в национален мащаб обаче даде своето отражение в някои реплики по време на изказванията, за да се стигне до отговора на кмета Пенчо Милков и последвалите реакции от страна на опозиционните представители, разказва Русе Медиа

Според кмета с наближаването на изборите се засилва политическото говорене, и то не с добър тон.

„Понеже има хора, които нямат идеология, нямат мелодия, нямат символ, те имат омраза, те си свиват малките юмручета, като плюят, като мразят, като делят хората на цветове и ще ги слушате оттук насетне много пъти. Те нямат идеология, те нямат идеи, хора, които бяха общински съветници, хора, които участваха в правителство, хора, които бяха в областна управа, днес менторстват и ни делят непрекъснато. Хора, които два мандата тук гласуваха като гумен печат, хора, които в момента са в управлението на държавата, да ги попитам за 11 месеца за град Русе освен остроумници и плювни по кмета, тролове, платени статии нещо друго донесохте ли вие на град Русе, след като държавното управление е в ръцете ви. Такова чудо като тук го няма никъде и ако имате амбиции да отидете там, в парламента, израстете, защото сте неадекватни в поведенческо отношение. Говоря ви за единение. Ако можете да го достигнете това единение като личности, го покажете. Моите ръце са протегнати“, заяви емоционално Пенчо Милков. В същия емоционален стил той даде и конкретни разяснения за причините за промените в наредбата.

Изказването му предизвика остра реакция от страна на ГЕРБ и СДС.

Потресена съм от вашия изказ преди малко. Такъв тон от кмет на тази трибуна, за какъвто претендирате вие, е недопустим. Уважително в никакъв случай не говорехте, говорехте назидателно и като ментор. Г-н кмет, ще ви напомня, че както вие сте избран за кмет на Община Русе, така всички 51 човека в тази зала са избрани по същия начин от гражданите. Ние с вас сме равнопоставени. Не си позволявайте, апелирам ви, такъв грозен тон, квалификации. Вие обиждате само, това е стилът явно на вашата администрация, която, видиш ли, в очите на хората винаги изглежда като мъченик. Гумени печати, политически лъжи, бюджетът не бил пипан – ами да, защо да е пипан бюджетът като точно през управлението на ГЕРБ бюджетът е бил винаги изключително стабилен, винаги хората са били спокойни за тяхната работа, не както в момента във вашата администрация. Ако не беше смешно, бих казала, че щеше да е трагично. Признайте си, че не можете, държавата не ви е виновна“, заяви зам.-председателят на групата на ГЕРБ Наталия Кръстева.

Когато кметът чува неща, които не са в неговите разбирания или той не ги приема като такива, и започва една агресия. Г-н Милков, агресията и емоцията не е добър съветник. Прави ми впечатление, че през тези месеци започват тези неща да ви служат като инструментариум при отправяне на изказване към нас, колегите, от Общинския съвет. Искам да ви напомня, че в никакъв случай ние не сме на някакво по-различно ниво, че никой от нас не бие по масата и не стиска малки юмручета. Искам да ви напомня, че доста хора имат кауза, имат и идеология. Да, тя е различна, нормално да е да сме различни. Но поне аз не видях някой от залата да има агресия спрямо вас и някой да си е изпускал нервите както вас спрямо нас. Когато вие се обявихте, че ще бъдете по-различни от предното управление, вие в момента това по никакъв начин не го показвате поне с поведението си и отношението си“, заяви от името на групата на СДС Станимир Станчев.

Промените в Наредба 16 бяха приети във вида, в който бяха предложени от администрацията, която оттегли таксата за тротоарно право и за таксата за кучета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари