Кметът на Созопол е обвинен в присвояване на близо 2 милиона лева

0
За улесняване на присвояването Панайот Рейзи е извършил и документни престъпления
За улесняване на присвояването Панайот Рейзи е извършил и документни престъпления

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на кмета на Община Созопол Панайот Рейзи за извършено от него длъжностно присвояване в особено големи размери.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че в периода от август 2014 г. до март 2017 г., в качеството си на длъжностно лице и в съучастие с друго длъжностно лице от общината, е присвоил 1 989 474,08 лв., собственост на Община Созопол.

За улесняване на присвояването Рейзи е извършил и документни престъпления, като съзнателно се ползвал от фалшиви договори и фактури, съобщават от държавното обвинение.

Престъпната деятелност на кмета се изразявала с изплащането на суми от бюджета на общината по фактури за извършени строително-монтажни работи. Като основание за банковия превод се сочели договори за вече направени ремонти, но сумите постъпвали по сметка на физическо лице, което нямало нищо общо с фирмата изпълнител. Самите фактури и договори не произхождали от лицата, сочени за техни автори.

Спрямо Рейзи е взета мярка за неотклонение „подписка“. Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение за престъплението по чл. 203 от НК /длъжностно присвояване/ Панайот Р. може получи наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 20 години, както и

конфискация на част или цялото имущество, и лишаване от право да заема определена държавна или обществена длъжност и лишаване от право да упражнява определена професия или дейност“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари