Кметът на Мадрид сравни Тръмп с Адолф Хитлер

0
Пореден високопоставен политик критикува остро имиграционната политика на новия американски президент
Пореден високопоставен политик критикува остро имиграционната политика на новия американски президент Снимка: Getty Images

Пореден високопоставен политик критикува остро имиграционната политика на новия американски президент Доналд Тръмп, предаде "Индипендънт". 

Този път това направи кметът на испанската столица Мадрид Мануела Кармена.

Тя сравни Тръмп с Адолф Хитлер, което не се случва за първи път. По думите й, по същия начин през 20-и век грубо са били погазени основни човешки права.

Въпреки, че признава законно избраните нови власти в страната, тя не приема обществената подкрепа за такава политика и призовава обществеността да не мълчи. 

Проучване на общественото мнение показа, че и самите американци са разединени в позицията си по този въпрос. 

Припомняме, че държавният глава подписа указ, с който се въвежда забрана на влизането на хора от Иран, Ирак, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен в продължение на най-малко 90 дни. Беше забранено и допускане на всички бежанци за период от 4 месеца, а за сирийски бежанци за неопределено време. Той оправда заповедта като начин да се бори с тероризма.

Решението очаквано доведе до многохилядни протести не само в САЩ, а лидерите на съответните страни реагираха гневно. То коства поста на американския главен прокурор, уволнена поради несъгласие с документа.

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари