Кмет напусна поста си, за да стане полицай

0
Не става въпрос за пари, заяви Даниел
Не става въпрос за пари, заяви Даниел

Управленецът на шуменското село Маломир Даниел Перушински /26г./ напусна кметския стол и стана полицай след спечелен конкурс.

Ще работи в полицейския участък във Върбица и ще се грижи за сигурността на хиляди хора от общината. “Не става въпрос за пари, а за желание да упражнявам тази професия”, каза Перушински, цитиран от Труд.

Покойният му баща също е бил полицай. Според местни хора и това е изиграло роля младият кмет, който избрали още на първи тур, да се впусне в новото поприще.

Перушински казва, че е запознат с криминогенната обстановка, в общината няма големи “удари” на престъпници, но кражби, които мъчат хората, се случват. В момента се обучава в 6-месечна школа.

Перушински е завършил икономика в Шуменския университет “Еп.Константин Преславски”. Хоби на вече бившият кмет и настоящ полицай е футбола – рита топка в отбора на община Смядово.

С президентски указ за кметския пост в село Маломир са насрочени избори на 20 май, съобщиха от Общинската избирателна комисия във Върбица. 560 са избирателите с право на глас в населеното място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари