Киро Японеца: Само аз оцелях от 127 убийства!

0
Стрелците ми ще горят в ада, вярващ човек съм, отсече ромският бос Кирил Кирилов
Стрелците ми ще горят в ада, вярващ човек съм, отсече ромският бос Кирил Кирилов

„Единственият, който е оцелял от тези 127 поръчкови убийства през годините, съм аз". Това изповяда пред Нова тв емблематичният ромски бос Кирил Киров - Киро Японеца. Бизнесменът остана жив след три покушения. Като по чудо оцеля след изстрел в главата през 2003 година. В момента е свидетел по делото „Килърите 4", сочени за извършители на покушението срещу него.

Тартор на бандата е Йосиф Йосифов, известен като Йоско Костинбродския. „Стрелците ми ще горят в ада в името на Исус Христос. Това е моето послание към „Килърите 4". Имам послание от Господ. Исая казва: „Нито едно оръжие скроено против теб не ще успее." Аз съм вярващ", отсече Киро Японеца.

„Закърмен съм с вярата. Моят прадядо е бил свещеник. Ние сме християни. Благодаря на Христос , че се смили над мене", обясни соченият за наркобос софиянец. Според него славата му на наркобос е изкуствено създадена и някой е произвел в бандит. „Ако съм, трябва да съм в затвора", отсебе босът и обясни, че иска да привлече вниманието на посланиците на САЩ, на Великобритания и 27-те членки на ЕС, за да видят в каква държава живеем.

Пред камерите той изтъкна, че се оказал мишена на „Килърите 4", което разбрал още през 2003 г. „Има 100% доказателства за покушението срещу мен и убийството на Фатик.

Киро Японеца бил призован в специализирания съд без призовка. Разбрал къде ще го водят от брат му, който бил бе арестуван в 6 часа сутринта като свидетел по дело. Японеца се учуди защо жертвата трябва да се води принудително, а не да бъде редово призован. „Когато жертвата стои на една скамейска с килърите си, това е недопустимо. Как ми гарантират, че няма да ме застрелят пред специализирания съд като Красимир Гочев - Шмид и Хрисим Хрисимов - двамата защитени свидетели по това дело, които бяха убити?", попита бизнесменът.

Той призова Йосиф Йосифов, ако е невинен, да се предаде в съда и там да докаже, че няма нищо общо с атентата от 2003 г. Твърди, че не познава гангстера и никога не го е виждал.

На въпрос дали е вярно, че племенникът му Георги Любенов Петров - Йончо, е участвал в атентата, Киро Японеца каза, че не вярва. „Но ако го е направил, ще си понесе наказанието. Допустимо е някой да го е заставил да го направи", предположи ромският тартор за сина на сестра си. По думите му 145 барети са щурмували дома му при ареста му. Екшънът приличал на атака над Ислямска държава под ръководството на бившия шеф на баретите Филко Славов. „Но той знае, че има Господ. Затова има много сериозни здравословни проблеми", не скри зларадството си Японеца.

Според него причина да се иска смъртта му е, че вероятно пречи на някого, понеже бил по-добре облечен и по-културен. „Сигурно ги засенчвам. Много ме харесват и жените. Горд съм със себе и това, което управлявам, какви данъци плащам", разкри още баронът. В ефира на Нова телевизия той добави, че преди кризата се занимавал със строителство, давал имоти под наем, продавал недвижимо имущество. Негова фирма пък издигнала петззвезден хотел и няколко жилищни сгради. „Моите партньори са милиардери", каза Японеца.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари