Кирил Петков: В бюджета са предвидени капиталови инвестиции над 8 милиарда лева

0
Бюджет 2022 с 3 приоритета – инвестиции, образование, социална политика, обясни премиерът
Бюджет 2022 с 3 приоритета – инвестиции, образование, социална политика, обясни премиерът Снимка: БГНЕС

По думите на премиера това е безпрецедентно ниво на инвестициите

Бюджетът има 3 основни приоритета – първо, голямо ниво на инвестиции, говорим за над 8 млрд. капиталови инвестиции, което е безпрецедентно ниво на инвестиции. Второ, инвестиции в човешкия капитал с голям приоритет върху образованието и 125% от средната работна заплата за учителите.

Трето, социалната мрежа, която този бюджет дава е безпрецедентна. За първи път ще имаме такова ниво на адресиране на най-бедната прослойка включително и пенсионерите, ще бъдат над линията на бедност, каза премиерът Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.

Когато имаме приоритети – това е посоката, към която се стремим. Вчера за отбраната ясно се очерта, че имаме големи язви в сектора, ситуацията е лоша, дефицитите са огромни, това го виждаме във всеки от секторите. Планът на правителството е да има и актуализация на 6-ия месец, каза Петков.

Ще ползваме тези 6 месеца, за да сме сигурни, че този разпад през годините сега влизаме в контрол на него. Дефицитите, с които трябва да се справим, са очевадни, каза още Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари