Кирил Петков се чу със Зеленски

0
Българският премиер поздрави украинския президент за куража и лидерството, които всеки ден демонстрира
Българският премиер поздрави украинския президент за куража и лидерството, които всеки ден демонстрира Снимка: архив

Българският премиер подчерта пълната подкрепа на страната ни към всички украинци

Министър-председателят Кирил Петков проведе телефонен разговор с президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщават от Министерски съвет.

Петков изрази адмирации към лидерството и куража, които Зеленски всеки ден демонстрира, давайки сила на украинския народ, изправен пред братоубийствена война.

Българският премиер подчерта пълната подкрепа на страната ни към всички украинци. Петков бе категоричен, че всеки, който бяга от войната, ще бъде посрещнат у нас така, че да се чувства като у дома си, а българските институции ще му окажат необходимата помощ. За целта са ангажирани служби и министерства, които още от границите ни подпомагат бежанците.

Министър-председателят Петков информира украинския президент Зеленски и за хуманитарната помощ, която страната ни изпраща за Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти. В хода на разговора българският премиер изрази силната надежда мирът отново и възможно най-скоро да се върне в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    !!!
    Стига сте се дърлили, не позволявайте гадната пропагандна помия от страх и лъжи да ви зомбира. Днес е Прошка !
  • -4
    4
    До знащия
    Не споря с теб. Явно се го знаеш това за вазелина и задника ти. Продължавай в този дух.
  • 4
    3
    Знаещ
    Със сигурност в тази завзетата психиатрия пазят едно място специално за теб! Медикаментите ще са ти безплатни, но си вземи повечко вазелин, че руснаците като вкарат по няколко водки няма много да се церемонят с теб!
  • -8
    2
    Любопитен
    Не. Обсъдили са "огромния" успех на Путин по пътя за Киев. Вече е завзел една психиатрия на 30 км от Киев, където са се барикадирали. А не знам за хуманитарната помощ. Разбра се, че лудото джудже не пуска нито храна, нито медикаменти. Явно иско да умори от глад украинците. Като гладомора от 30-те години. Путин,иска прошка
  • 7
    1
    А ха
    И к'во? Обсъдиха боя със сНЕЖНИ топки на Шипка ли?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари