Кирил Петков разблокира 890 хиляди долара на руското посолство

0
Преводът от Москва към руското посолство бе спрян автоматично преди 2 седмици заради европейските санкции
Преводът от Москва към руското посолство бе спрян автоматично преди 2 седмици заради европейските санкции Снимка: БГНЕС

За това, че преводът е блокиран се разбра на 7 юли

Преводът от 890 хил. щатски долара от Москва към руското посолство в София, който бе спрян автоматично преди 2 седмици заради европейските санкции, е бил разблокиран, съобщи 24 ЧАСА.  Решението за това е взето вчера и е подписано от премиера в оставка Кирил Петков.

За това, че преводът е блокиран се разбра на 7 юли. Тогава министърът на финансите в оставка Асен Василев обясни, че плащането е спряно автоматично по силата на европейските санкции срещу Русия. От посолството на Москва у нас обаче се оплакаха, че тези средства са им нужни и са предназначени за заплати на служителите. Затова и Василев обясни, че правителството ще се допита до Европейската комисия дали преводът може да бъде изваден от санкциите.

С решението си от вчера пък Петков е наредил на министъра на външните работи Теодора Генчовска да уведоми банката, която обслужва превода на посолството у нас, че може да направи плащането.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    3
    Хм....
    Скръцнали са му със зъби и някой се е насрал от страх – я за Линда, я за трите щерки. А такъв голям *€вросолидарен* го вадеше!
  • -1
    2
    hajy
    1. Наруши Конституцията на Република България! 2. Показа агресия спрямо Русия! 3. Гаври се с Русия! 4. Започна да разделя обществото на фоби и фили! 5. Интересуваше се само от външната политика, защото му беше заповядано от сащ, англия и франция, обслужваше чужди държавни интереси! Българите въобще не го интересуваха! Първата му работа след назначението му беше да посети сащническия посланик, после да иде в усрайна, а българите - нямаха значение за него, защото про100$$ к!р0 е чужденец, никога не е бил българин! 6. Доказа, че е агент/шпионин на сащ!
  • -2
    1
    Когато
    Акълът ти идва отпосле... Киро първо действа, после мисли.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари