Кирил Петков: Кой и с каква цел накара г-жа Велкова да плаши хората преди изборите?

2
В своята фейсбук страница Кирил Петков заяви, че българите ще водят нормален европейски живот, когато институциите и регулаторите ни заработят като европейските
В своята фейсбук страница Кирил Петков заяви, че българите ще водят нормален европейски живот, когато институциите и регулаторите ни заработят като европейските Снимка: Facebook

В своята фейсбук страница Кирил Петков заяви, че българите ще водят нормален европейски живот, когато институциите и регулаторите ни заработят като европейските

"Когато числата говорят, опитите за политически внушения и манипулации изглеждат жалки и нелепи.

Ако погледнем месечните отчети на основни показатели по държавния бюджет този януари спрямо същия период на миналата година, няма как да не забележим, че:

- приходите от ДДС са паднали с 100 млн. лв., въпреки че заради ръста на номиналния БВП, ДДС трябваше да се повиши с 300 млн.;

- приходите от мита и митнически такси са паднали с 22%;

- фискалният резерв обаче се е качил от 11 на 16.5 млрд. лв.

Неслучайно вчера БНБ ясно заяви, че изказването на г-жа Велкова е безотговорно и некомпетентно!

Защо е безотговорно? В момента фискалният резерв е един от най-големите за последните 30 години. Да плашиш със заеми от Международния валутен фонд и със смяна на курса лев-евро е безотговорност, която граничи с безумие. С толкова голям резерв валутният борд е по-стабилен от всякога.

Защо е некомпетентно? Очевидно е, че министерството на финансите не успява да събере ДДС и митнически постъпления и за да прикрие своята некадърност, ще кара ресторантьорите, превозвачите и другите министерства да покрият дупката.

По-интересният въпрос е: защо това се случва две седмици преди изборите? Кой и с каква цел накара г-жа Велкова да плаши хората преди изборите?

Неслучайно първият приоритет в управленската ни програма е приемането на България в Шенген и в Еврозоната. Когато това стане факт, никой български политик няма да може да си позволи безотговорно говорене и внушения, които поставят под риск валутния курс, банковата система, спестяванията на хората.

Българите ще водят нормален европейски живот, когато институциите и регулаторите ни заработят като европейските.

Заедно ще направим това!"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    7
    до 2
    Ти явно не плащаш за газ и дрънкаш това което ти наливат правилните медии. 2021 година плащах около 17-18 стотинки за квт/ч, декември 2022 - 36 ст за квт/ч, януари 2023 - 22ст за квт/ч, така че хич не е по-евтин газа! В момента се чудят как да продават газа от Чирен, нагнетяван от кико на още по-високи цени
  • 5
    6
    Простото киро
    Киро шоумена се чепи пак пред вас!
  • 1
    5
    До 4
    На прости путки (ПП) няма как да им го обясниш! Но споко като дойде кривоустата путка на снимката не жан виденова зима ами ноктите на краката ще си ядът но един ще го делят цялото семейство за по 3 дена да има!
  • 5
    4
    До 2 и 3
    Тя цената падна ама след дъж качулка щото вече направихме по-богати посредниците дето ни препродаваха руска газ с надценка. Е, и комисионни прибраха Кирчо и Кокорчо.
  • 6
    3
    До 2
    Адмирации за коментара!!!Много,много ги боли от истината....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари