Кирил Петков: Имаме абсолютна ясна обща позиция за РС Македония

1
Позицията на България към преговорния процес с РС Македония се запазва, надграждаме я с пет комисии
Позицията на България към преговорния процес с РС Македония се запазва, надграждаме я с пет комисии Снимка: БГНЕС / Архив

Позицията на България към преговорния процес с РС Македония се запазва, надграждаме я с пет комисии

На 18 януари отиваме на разговори, за да покажем, че добросъседството е основен принцип във взаимоотношенията ни. Това заяви министър-председателят Кирил Петков по време на първия блиц контрол в парламента за новата 2022 година, предаде БГНЕС.

Първият въпрос към Петков бе зададен от Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС.

Аз не разбирам защо 2021 нямаме нито един полет София-Скопие, нямаме една влакова линия, нямаме общ културен календар, нямаме взаимодействие между нашите бизнеси, заяви Петков от парламентарната трибуна.

Уверявам ви, обърна се премиерът към депутатите, в нашата коалиция имаме абсолютна ясна обща позиция, съгласувана пред очите на целия български народ. Имаме пълна координация в Министерски съвет по темата и с това, че отиваме на 18 януари на разговори показва, че добросъседството е основен принцип във взаимоотношенията ни, заяви още Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари