Кирил Петков и Лена Бориславова са призовани на разпит във ВКП

1
Държавното обвинение им изпрати призовка
Държавното обвинение им изпрати призовка Снимка: БТА

Държавното обвинение иска повече подробности за лицата, които премиерът е споменал по време на срещата си с главния прокурор

Министър-председателят Кирил Петков и началникът на кабинета му Лена Бориславова са призовани на разпит във Върховната касационна прокуратура.

Вече стана ясно, че държавното обвинение иска повече подробности за лицата, които премиерът е споменал по време на срещата си с главния прокурор Иван Гешев миналата седмица.

Пред обвинител номер 1 Петков е посочил имена и прякори на хора, които, според него, са в основата на икономическата и криминална престъпност в страната, но срещу тях не са предприети действия за търсене на наказателна отговорност, припомни Bulgaria On Air.

Кирил Петков отговори, че ще отиде и иска да зададе и въпроси по конкретни теми, сред тях аферата "Мата Хари", разследванията след списъка "Магнитски", казусите "Барселонагейт" и "Осемте джуджета".

Лена Бориславова е призована, защото е присъствала на срещата. Вчера стана ясно, че пообяснения по прокурорската проверка, по която са призовани Петков и Бориславова, е дал главният прокурор Иван Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари