И Лена Бориславова на разпит в прокуратурата

0
Тя потвърди, че са предоставени медийни публикации, свързани с Делян Пеевски
Тя потвърди, че са предоставени медийни публикации, свързани с Делян Пеевски Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Точно в 15 ч. началникът на кабинета „Петков“ – Лена Бориславова дойде в прокуратурата

Тя беше привикана да даде допълнителна информация след среща с главния прокурор Иван Гешев в Министерския съвет. По-рано днес сведения даде и премиерът Кирил Петков.

На влизане тя обясни, че няма очаквания, защото в призовката ѝ няма данни по каква тема е извикана във Върховната касационна прокуратура, предаде bTV 

Правителството и досега е заявявало, че ние сме „за“ институционалния контрол и когато можем да помогнем като граждани н институциите да работят както трябва, винаги сме насреща“, допълни Бориславова.

Относно срещата с главния прокурор, проведена в петък, 4 февруари, началникът на кабинета каза: „Срещата не протече под формата на разпит от страна на главния прокурор. Въпроси към нас нямаше, имаше изразяване на позиция относно закриването на Специализирания съд и прокуратура, за което знаете, че правителството има решение и законопроект“.

Допълни, че не носи списък с имена, определени на срещата с Гешев като ключови за корупцията и организираната престъпност у нас, защото такива вече Петков е предоставил на държавното обвинение:

В списъка има имена на хора, за които има изнесени данни в медийното пространство, ние не сме добавили никакви доказателства, факти или твърдения“.

Тя потвърди, че са предоставени на прокуратурата публикации, свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари