Кирил Панайотов спасява в Русе националите по щанги

8
Старши треньорът Иван Иванов обясни, че заради липса на финансови средства, за да се започне лагер преди Европейското първенство, доц. д-р Панайотов е предложил да поеме разноските
Старши треньорът Иван Иванов обясни, че заради липса на финансови средства, за да се започне лагер преди Европейското първенство, доц. д-р Панайотов е предложил да поеме разноските Снимка: Русе Медиа

Старши треньорът Иван Иванов обясни, че заради липса на финансови средства, за да се започне лагер преди Европейското първенство, доц. д-р Панайотов е предложил да поеме разноските

Националите по вдигане на тежести тренират спасително в Русе, където ще проведат лагера си преди Европейското първенство. Той се финансира изцяло от президента на местния тежкоатлетически клуб доц. д-р Кирил Панайотов, след като стана ясно, че федерацията не може да го организира, предава Русе Медиа.

По-голямата част от националния отбор е в Русе от неделя вечерта и тренира на базата на местния клуб. Старши треньорът Иван Иванов обясни, че заради липса на финансови средства, за да се започне лагер преди Европейското първенство, доц. д-р Панайотов е предложил да поеме разноските и щангистите да дойдат в крайдунавския град. „Действително вече закъсняваме с доста време и това неминуемо ще се отрази и на самото представяне на Европейското първенство“, каза Иван Иванов.

До казуса се стигна заради неплатени разходи от федерацията към три бази за миналата година. Тези разходи не са одобрени в сключения договор със спортното министерство и докато не се изчистят, националите не могат да ползват друга база. По закон федерацията има два месеца да се оправят документите.

От 20 000 лв. стигат до 153 000 лв. за различните бази, включително се дължат и доста пари на Национална спортна база. Има задължения, които не са платени от федерацията неизвестно защо. Поне някакво обяснение сериозно не можа да даде председателят ѝ г-н Неделчо Колев“, каза от своя страна президентът на ТСК-Русе доц.д-р Кирил Панайотов. А в момента най-важното е състезателите да се подготвят, колкото могат при тия условия за Европейското първенство, тъй като това е задължително състезание за олимпийска квота.

Националите по щанги предпочитат да мислят за състезанията, а не за отношенията във федерацията. В предолимпийската година им предстоят сериозни битки.

Ние си тренираме, ние си гледаме нашата работа, има си хора да си гледат тяхната си работа. Това не е наша работа да се бъркаме между треньори и други“, сподели шампионът Ангел Русев.

Ще справим по някакъв начин, няма време, останаха около два месеца тренировка до Европейското първенство“, подкрепи го и съотборникът му Васил Маринов.

Състезателите са доволни от базата в Русе, а според Ангел Русев, който е състезател на русенския клуб, тя е една от най-добрите в Европа. ТСК-Русе има готовност да приюти националите до април, ако се наложи, когато е Европейското първенство в Ереван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Великото спасение
    С парите на на останките кожи на пациенти. Иначе мизерната заплата на не позволява да се отделят средства. Както казва народа С чужда пита помен се прави.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари