Кирил Домусчиев: Ние не сме чумави!

0
Готов е да дари на държавата животоспасяващо лекарство за коронавирус
Готов е да дари на държавата животоспасяващо лекарство за коронавирус Видео: NOVA

"Чувствам се добре. Нямам влошаване на състоянието, благодарение на един изключително добър медицински екип, който се грижи за мен. Смятам, че в едни кратки срокове ще успея да подобря състоянието си и ще бъда изписан скоро".

Това заяви собственикът на „Адванс Медиа груп” Кирил Домусчиев, който беше диагностициран с коронавирус, предава NOVA.

"Много е сложно с този вирус, тъй като в България едва ли има доктор, който е запознат и има практика с него. Общо взето, всички разчитат на опита си от досегашните вируси и това, което излиза като протоколи от Франция, Китай, Германия и САЩ. Реагира се спрямо всеки отделен случай", каза още той. И благодари на медиците, които "показват невероятен професионализъм".

Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там усетих лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Оказахме се с двустранни бронхопневмонии. Веднага бяхме хоспитализирани“, коментира Домусчиев.

„За щастие, децата са добре. Те също имаха температура, но тестовете показват, че са здрави“, посочи още той.

По думите му първият тест, който е направил, е бил отрицателен. „След като постъпих в болницата, имаше допълнителен тест, тъй като има явно доста случаи, в които първият е отрицателен, а вторият - положителен. При мен вторият се оказа положителен. На жена ми четири пъти е отрицателен, което доказва, че жените не ги засяга чак толкова, колкото нас, мъжете“, посочи той.

Благодаря на медиците, които наистина показват невероятен професионализъм, много голяма грижа и не се страхуват да лекуват един болен от коронавирус, тъй като това е една паника, която смятам, че не е нормална и не е редна - доктор да се страхува да лекува болен от коронавирус. Ние не сме чумави“, категоричен бе Домусчиев.

Смятам, че по-рано от две седмици няма как да ме изпишат, но след една седмица ще може да се види дали има някакво подобрение, евентуално да се направи някакъв допълнителен скенер и да се види как е развитието на болестта и какъв е резултатът от третирането с продуктите, с които в момента разполагат“, коментира още той.

Запитан дали е възможно ако се окаже, че някъде има разработено лекарство срещу коронавирус и то дава добри резултати, то да дойде на производствените линии в България, Кирил Домусчиев отговори: „Тъй като по цял ден гледам NOVA, днес гледах много внимателно предаването с позицията на френските доктори и учени относно  хлорахиновия фосфат. С това се третирам и аз в момента. Той се е доказал и в Германия, Франция и Австрия. Това е продукт, който е срещу маларията. Във всичките държави почти е изчерпан и трудно се намира. Нашите заводи произвеждат ветеринарни продукти, но според мен това е един доста стар продукт, над 60 години е това лекарство“.

Смятам, че правителството трябва да направи своите контакти. В Германия го произвежда „Байер“. Опитвам се да купя определено количество хлорахинов фосфат. Ако успея, ще го даря на Кризисния щаб, за да се третират всички хора, които се нуждаят от лечение“, допълни още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари