Казанлъшко село скочи на бунт срещу бежанци

0
Казанлъшко село скочи на бунт срещу бежанци
Видео: БГНЕС

В казанлъшкото село Розово зрее напрежение, продиктувано от това, че в къща на местен бизнесмен са настанени 17 сирийски бежанци. Хората в селото негодуват, събират се на групи и се готвят за протест.

В центъра на село Розово пристигнаха няколко екипа на казанлъшката полиция. Къщата, в която са настанени сирийците е на местен, криминално известен, бизнесмен. Шефът на миграционната служба също дойде на място. Местните хора казват, че дори и документите на чужденците да са изрядни, те няма да позволят бежанците да останат в селото им.

Докато хората се караха и гневяха, кметицата Теодора Иванова обясни, че всички документи на настанените чужденци са изрядни, те имат статут на бежанец. Жителите на Розово се опасяват, че бежанците, дошли в селото им са опасна. "Хората не са опасни. Те са семейства, имат шест дечица. Просто местното население на Розово не е свикнало, ние сме чисто село – при нас няма роми, няма турци. Това притеснява хората, не ги познават", каза Теодора Иванова. В Розово различните ги плашат, каза още кметицата на селото.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари