„Кауфланд“ не пуска без колички, които се дезинфекцират само сутрин

9
Колко души ползват една и съща количка след това, е въпрос, отговорът на който плаши
Колко души ползват една и съща количка след това, е въпрос, отговорът на който плаши

В хипермаркет „Кауфланд“ са въвели изискване всеки клиент задължително да влиза с количка, а това е възможно най-противопоказното нещо по време на усложнена епидемиологична обстановка.

Тази своя тревога сподели русенец, който беше искрено възмутен от нововъведението на големия магазин, цитиран от вестник Утро.

„На входа те спира охраната и не те пуска да влезеш, ако не буташ тяхната количка. Нещо повече - докато наближиш входа, служителите на хипермаркета веднага ти тикат в ръцете една количка, която току-що са взели от друг клиент, излизащ от магазина. Така щеш-не щеш ръцете ти залепват върху дръжката, която само допреди секунди е държал някой друг - няма условия нито за дезинфекция, нито да успееш да си сложиш ръкавици“, възмущаваше се русенецът.

В самото начало на обявеното извънредно положение на входа в самия хипермаркет беше поставена колонка с мокри кърпи, с които човек можеше да дезинфекцира дръжката на количката и металните ѝ части, които неминуемо се опират в тялото му. Скоро обаче мокрите кърпи привършиха и оттогава колонката стои като излишен паметник на поговорката „от ден до пладне“ и на фиктивната загриженост за посетителите на магазина. 

Очевидно по бройката заети колички охраната на „Кауфланд“ се ориентира колко хора пазаруват в момента вътре между щандовете и така успява да не допуска голямо стълпотворение. Със сигурност това улеснява администрацията на хипермаркета. Но пък създава не просто неудобства, а истински стрес за гражданите, които са принудени едва ли не насила да държат с ръце количка, пипана многократно от хора с неизвестен здравен статус. Но служителите са непреклонни: „Без количка не може!“

Русенецът разказа, че се е обадил в управата на хипермаркета с тревожния си въпрос. Оттам невъзмутимо му отговорили, че количките се дезинфекцират грижливо... всяка сутрин в 6 часа!

Колко души ползват една и съща количка след това, е въпрос, отговорът на който плаши. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари