Кауфланд: Спазваме всички нормативни разпоредби за ограничаване на разпространението на COVID-19

0
Право на отговор на Kaufland България
Право на отговор на Kaufland България Снимка: Dunavmost

"Хранителните вериги в България лъжат със своите сертификати за COVID безопасност"

Това обяви пред ABCnews Емил Илиев, управител на „Си Ес Би“ ЕООД, водещ одитор на системи за управление и акредитиран орган за сертификация

„В света няма международен стандарт ISO за COVID-19 безопасност и система за управление. Представяните сертификати от веригите са за безопасна среда и не са международни, както биват обявявани“, коментира той. Според него магазините са длъжни да спазват нормативните разпоредби на Министерството на здравеопазването за предпазване от разпространението на коронавируса. 

„Веригите не могат да предложат по-голяма защита за клиентите си от разпоредбите в сравнение с другите обекти. По този начин заблуждават, че COVID-19 не може да има в търговските им обекти“, посочи Емил Илиев. По думите му те се възползват от употребата на думата сертификация, с което подвеждат потребителите. „Ако има международен стандарт за безопасна среда от COVID, тогава много бързо ще изчезне заразата. Такъв на този етап няма от Международната организация по стандартизация”, каза още Илиев от „Си Ес Би“.

Във връзка с публикуваната днес статия, Kaufland България поиска право на отговор от Dunavmost и направи следното уточнение:

Kaufland България разполага с валиден сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield, издаден от TÜV AUSTRIA – акредитиран орган за сертификация, който осъществява дейността си в 31 държави в света. Веригата подчертава, че чрез сертификата TÜV AUSTRIA COVID Shield тя гарантира най-високо ниво на предприетите противоепидемични мерки в своите търговски обекти, които прилага в съответствие с разпоредбите на държавните органи. Това означава, че търговската верига осигурява безопасна среда за служителите и клиентите в условия на COVID-19, като поддържа безупречна хигиена и дезинфекция на своите обекти и са предприети всички необходимите мерки за осигуряване и спазване на дистанция при пазаруване на територията на обектите й.

От началото на разпространението на COVID-19 в България Kaufland работи в тясна връзка с Министерството на здравеопазването и стриктно спазва всички нормативни разпоредби за ограничаване на разпространението на COVID-19.

От своя страна TÜV AUSTRIA заявяват следното:

„Стандартът TÜV AUSTRIA COVID Shield сам по себе си е частен стандарт за сертификация на TÜV AUSTRIA. Той има повече от 300 клиента в множество държави в Европа и Азия, което го прави безспорно международен.

TÜV AUSTRIA COVID Shield следва установена практика все повече и повече стандарти да се разработват и предлагат от частни организации и да нямат регистрация като ISO стандарт. Поради ясната верига на отговорност, именно такива частни стандарти се установиха като най-големия гарант за високо качество.

Сертифицираните по TÜV AUSTRIA COVID Shield фирми се отличават с високо ниво на прилагане и спазване на мерки, базирани на най-добрите световни практики и многократно надхвърлящи стандартните нормативни разпоредби на държавните органи. Това се потвърждава в регулярни проверки от световно-признат и доказано независим орган с почти 150-годишна история като TÜV AUSTRIA.“

Kaufland България отново призовава потребителите да спазват установените противоепидемични мерки, като подчертава, че ограничаването на разпространението на COVID-19 е резултат от съвместни отговорни усилия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари