Каракачанов: Росен Ангелов е физически подготвен, бил е в Чуждестранния легион

0
Не си представяйте аджамия на 56 години
Не си представяйте аджамия на 56 години

"Надявам се да хванем Росен Ангелов", каза вицепремиерът Красимир Каракачанов по Бтв за издрваният за шесторното убийство в Нови Искър.

"Това е подготвен човек, не си представяйте аджамия на 56 години. От това, което знам, това е човек, който има подготовка, не е проблем да прави дълги преходи, физически подготвен, издържлив, съмнявам се, че е и много по-добре въоръжен. Има индикации, че е служил в Чуждестранния легион. С един пистолет да убие толкова много хора - това означава, че бързо и добре борави с оръжие. Оръжие със заглушител, ръчна учебна граната в къщата - каква е гаранцията, че няма и бойни гранати, какъв е проблемът да си придобил ловна пушка", каза Каракачанов.

Много хора са разпитани, много информация е събрана, проверяват се всяка една една възможност, от която този човек може да се възползва, за да се укрие от правосъдието, не само в региона в който той може да се укрие - тези няколко общини в планината, каза още Каракачанов.

На въпрос как този човек 8 години се издирва и живее без документи за самоличност, Каракачанов отговори: "Това е парадоксът, задавам въпроса - трябва ли да сме толкова либерални в нашето законодателство, че човек с две присъди, лежал два пъти в затвора, за когото има и други, включително за кражба на ток - само за кражба на празни буркани няма издирване или присъда - да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата... Трябва да си променим законодателството. До произнасяне на присъдата си го оставил на свобода и той извършва друго престъпление, сега извършва четвърто престъпление, възмути се вицепремиерът.

Източник: Бтв
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари