Карадайъ: Във връзка с чумата основният проблем е липсата на координация между различните органи

0
Това е оценката на нашите експерти
Това е оценката на нашите експерти

"Пробивът в НАП е пробив в киберсигурността и сигурността на страната." 

Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в "Панорама" по БНТ.

"Само една скоба преди да направя конкретните коментари. Една оценка от нашите експерти във връзка с чумата по свинете казва, че основният проблем при решаването на проблема е липсата на координация. Имаше едно решение на този въпрос преди десетина години, когато имаше министерство, което да координира дейността при бедствия и при кризи. Имаше доста техника, оборудване и ред неща. ГЕРБ като дойдоха на власт и ги закриха.

В момента тази координация между различните органи е необходима, задължителна за решаването на кризата. Това е оценката на нашите експерти.

Другият въпрос, свързан с НАП и не само с НАП. Ред пробиви имаше. Ние го оценяваме в киберсигурността, във сигурността на страната.

Та се надяваме всички компетентни органи да участват с целия си капаците и нещо, което е изключително важно - превенцията, за да не се случват в бъдеще такива случаи, особено с изтичане на данни. Сега в момента тече и разследване. Според Прокуратурата има извършител, има подбудител, има и поръчител. Нека да се запознаем с всички факти и тогава ще реагираме. Има и още едно нещо, което също прави впечатление. Двамата вицепремиери, отговарящи за сигурността и електронното управление мълчат досега", заяви още Карадайъ.

Той попита къде е проблемът според вицепремиера Дончев.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари