Камерите не са уловили нито едно нарушение на катаджиите

0
Патрулите на КАТ бяха оборудвани с камери и микрофони на униформите и колите, за да се ограничи корупцията
Патрулите на КАТ бяха оборудвани с камери и микрофони на униформите и колите, за да се ограничи корупцията Снимка: Дарик / Архив

Камерите, които трябва да записват всяка проверка на пътя, не са уловили нито едно нарушение на катаджиите.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Валентин Радев в парламента, пише Вестник Сега.

Патрулите на КАТ бяха оборудвани с камери и микрофони на униформите и колите преди няколко месеца. Идеята бе така да се ограничи корупцията, а и самите служители да са по-защитени, тъй като така ще има запис на предложен подкуп, обида или евентуално посегателство.

За последните шест месеца камерите нито веднъж не са уловили нарушение от страна на полицията. Има документирано едно, но то е извършено от страна на гражданин, обясни Радев, без да даде повече подробности.

МВР не знае какво има на записите. "Нямаме статистика какво е чуто, какво е казано, какво е заснето", заяви той. Според министъра обаче камерите са добро решение. Той отчете, че през 2016 г. са засечени над 800 хил. нарушения по пътищата. Година по-късно броят им е над 1 млн.

В момента малко над 300 коли са оборудвани с камери. За видеозаснемане на проверките се заговори още през 2015 г., когато катаджия бе заснет да взема подкуп. Делото срещу него още не е приключило дори на първа инстанция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари