Камери заснели разстрела на Петър Христов

0
Полицаи са иззели всички записи от охранителни камери от района
Полицаи са иззели всички записи от охранителни камери от района Снимка: Булфото

Свидетели са видели предполагаемия убиец на бизнесмена Петър Христов.

Той бил слаб и висок мъж, който носел маска. Избягал през подлеза, намиращ се в непосредствена близост до мястото на разстрела.

Това съобщиха разследващи пред "Монитор", които се позовават на показания от хора от близкия булевард "България" в София, където в понеделник стана покушението.

Смята се, че стрелецът е бил в близкия до офиса на Христов строеж, където до преди дни е имало дори куче. То обаче мистериозно изчезнало и никой не го е виждал.

Полицаи са иззели всички записи от охранителни камери от района, където бе убит Петър Христов в столичния кв. "Манастирски ливади", пише "24 часа".

"Часове след стрелбата от МВР дойдоха и им предадохме записите от камерите", каза мъж от автосервиз на ул. "Ралевица" край офиса на бизнесмена.

Камера най-вероятно е заснела разстрела на Христов. На стълбите на входа на офиса му на улицата има записващо устройство. То обаче не е насочено към сградата в съседство, откъдето е стреляно.

При един от входовете на зданието, в което е бил килърът, има камера на бизнес сграда. Охранител каза, че видеонаблюдението работи. От полицията са иззели и записи на камери от мол "България", който е срещу местопрестъплението.

Столичната община е оказала пълно съдействие на полицията и е предоставила всички записи от камерите в района на престъплението.

Всички общински камери в района работят. На полицията са предоставени не само записи от устройствата в подлеза, но и от тези, които следят трафика по бул. "Българи"”.

Неработещи обаче били две от частните камери на офиси на метри от разстрела. Висш полицейски шеф каза, че двете камери са на ключови места.

На иззетите записи досега не е засечен съмнителен човек.

С няколко куршума, изстреляни от чешки картечен пистолет "Скорпио", е бил убит Христов от близкия строеж, на около 20-30 метра разстояние.

На мястото на местопрестъплението са намерени 7 гилзи. 3 от куршумите - 7,62 х 39 мм, са поразили бизнесмена в гърдите. Един го е улучил в главата, а последният - в шията. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари