Калоян Методиев: Регулаторите са основната пресечна точка, върху която върви пазарлъкът на преговорите

0
По думите му и двете страни се борят за властови позиции
По думите му и двете страни се борят за властови позиции Видео: NOVA

По думите му и двете страни се борят за властови позиции

Регулаторите и съдебната система са най-важните въпроси, които интересуват и двете страни. Това коментира политологът Калоян Методиев по отношение на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, които предстоят тази вечер. На разговорите двете страни трябва да изяснят ще има ли ротация, или отиваме към предсрочни избори.

Целите, ако обхванем едни преговори като цяло, са максимално взимане на позиции във властта. В конкретните преговори, това, което чуваме по отношение на представените документи – меморандумът и споразумението от ГЕРБ, най-важният въпрос, който интересува и двете страни, са регулаторите и съдебната система. Здравеопазването не ги интересува, образованието, темата „Сигурност”, която вече очевидно избива на повърхността в държавата, съдебната реформа и изчистване на съдебната система също отидоха някъде назад. Регулаторите са основната пресечна точка, върху която върви пазарлъкът”, заяви Методиев в предаването „Офанзива” по NOVA.

Наричам го пазарлък, защото в последните 72 часа чуваме само: „Аз ще дам регулаторите, ти ми дай службите, аз ще ти дам министерските кресла, ама на мен не ми трябват министерските кресла”. Това е важното за двете групи. "ГЕРБ в момента контролира почти напълно всички регулаторни органи в страната, докато ПП-ДБ се опитват да вземат тези позиции”, коментира Методиев.

В общите линии на базата на това договаряне ще върви и разпределението на останалите неща в коалицията”, смята той.

По думите му и двете страни се борят за властови позиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари