Калоян Методиев: България е в институционална, политическа и икономическа агония

0
Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване
Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване

Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване, смята политологът.

"Управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент", обясни той

Намираме се в ситуация на бързо ескалираща предизборна кампания. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ политологът д-р Калоян Методиев във връзка с началото на новия политически сезон.

По думите му политическата обстановка е свръх динамична, а въпросът на въпросите е: какво крепи управлението. Според него управлението не се крепи от доверието на гражданите, защото проучванията показват 8% подкрепа за парламента. При такъв процент доверие реално нямаме парламент, обясни Калоян Методиев. Той уточни, че данните са от средата на декември миналата година и не включват развилите се скандали, които доминираха общественото внимание в първите две седмици от новата година.

„Този парламент е приключил. Той се използва единствено за предизборна трибуна и не би могъл да има друга роля. Свидетели сме на абсолютна междуинституционална война, както и на ескалация на напрежението между партиите. В последната седмица има подобно нещо и в бизнеса в страната. В състояние сме на институционална, политическа, а вече и икономическа агония, в контекста на растящите цени, на дълговете, за които се говори, че ще се генерират в следващите месеци от правителството, социално недоволство и т.н. Червените линии вече са преминати и сме в състояние на летене към избори“, каза още политологът.

Според Калоян Методиев управлението се държи на собствения си инат, както и на липсата на реална алтернатива. Според него премиерът Бойко Борисов прави държавата заложник на собственото си политическо оцеляване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари