Калашников пуска електрически мотори за руската армия

1
Компанията пусна видео, в което се демонстрират способностите им
Компанията пусна видео, в което се демонстрират способностите им

Компанията Калашников, създател на легендарното оръжие AK-47, дебютира с елекрически мотоциклет на Военното техническо изложение за 2017 в Москва.

Компанията представи две версии на мотоциклета, един за военна и друг за полицейска употреба.

За мотоциклетите не се знае много, но от Калашников пуснаха видео, в което се демонстрират способностите им. На пръв поглед моделът не е особено повлиян от другите електрически мотори на пазара като например Zero DSR, който се свързва към телефона ви със специално приложение, или Yamaha PES2, който има смарт система за защита и създава своеобразна симбиоза между моториста и мотора, пише Interesting Engineering, цитиран от “Нова Варна”.

Руският модел се придържа към базовите стандарти със смяна на скоростите, фарове и ретро скоростомер. Военната версия вдига до 100 км/ч и повече прилича на офроуд модел с място за автомат като АК-47, докато полицейският вариант е по-подходящ за градска среда. Той може да вдига до 150 км/ч. 50 броя от полицейския модел ще бъдат вкарани в употреба по време на предстящото Световно първенство по футбол през 2018 в Русия.

Полицейският модел е планиран за ползване по време на масови събития, паради, маратони, както и в паркове и защитени природни зони. Очаква се тази мярка да подобри състоянието на града в екологичен аспект, казва началникът на Московската полиция Виктор Коваленко.

Промоционалното видео показва и военната версия в действие.

Това не е първото отклонение от основното производство на марката Калашников. През септември концернът демонстрира прототип на ховърбайк, който наричат летяща кола, но той наподобява повече велосипед, въпреки че му липсват колела. Ховърбайкът лети с 8 ротора, съединени от обща рамка, няколко джойстика и батерия, разположена под управляващия. Калашников се занимава и с разработване на дронове, използвани за превозване на стоки, оръжия и ракети.

Източник: Нова Варна
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари