Задържан за атаката в Москва: Обещаха ми 500 000 евро

0
Руските медии публикуваха разпита
Руските медии публикуваха разпита Снимка: Телеграм / Скрийншот

Руските медии публикуваха разпита

Заподозреният за терористичната атака срещу Crocus Шамсутдин Фариддун, роден през 1998 г., каза по време на разпит при задържането му, че е бил вербуван в един от чатовете на Telegram. Това се казва във видео, публикувано в канала Telegram на главния редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян.

"(Организаторите на терористичната атака) писаха в Telegram - без име, без фамилия, без нищо. Писаха ми", каза той. Мъжът призна, че е слушал проповедник в социалните мрежи и му писал мним помощник на проповедника. Обещал му пари за убийството на хора, съобщава БГНЕС.

На видеото се вижда как мъжът се тресе, докато говори за това, което е направил. По думите му той пристигнал от Турция на 4 март и получил заповед да убие всички присъстващи на концерта, за което ще получи 500 000 евро. Половината от парите веднага бяха преведени по сметката му, а след това е имало тренировка. Той твърди, че не знае кой му е дал оръжието.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    22
    до Руски
    Кой освен САЩ и ЕУ е казал, че са ислямска държава! Това са приказки за деца!
  • 3
    21
    Woo
    Не 500,000 евро, а рубли! Това са 5000 евро!
  • 0
    20
    Руски
    Като гледам клипа, работата ми мяза на активно мероприятие на КГБ. Канали в Телеграм ползват предимно руснаците. Много ме съмнява Ислямска държава да ползва Телеграм и също така е съмнително да убиват по време на свещенния за мюсюлманите месец Рамазан, когато дори лоши думи не е добре да казваш, а камо ли да убиваш толкова хора ...
  • 1
    19
    до 17
    Я ако обичаш да дадеш някакви примери, че някак си ми звучиш много пропагандно. Да кажеш, че руснаците не пестят ракети ако някъде има натовски военни - ще ти повярвам защото е точно така. Но жените и децата СИ все още ги пазят защото все още смятат украинците за руснаци. Ще е до време разбира се!
  • 0
    18
    kiro
    До 17 ходил ли си във Виетнам да видиш Американците какво са сторили ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари