Български стоматолози в Москва: Атентат след изборите никой не е очаквал

1
Йорданка и Диан коментират клането в Москва
Йорданка и Диан коментират клането в Москва Видео: NOVA

Терористичният акт взе 133 жертви, сред които и деца

Над 24 часа след атентата в Москва Русия потъна в скръб. Сега хората чакат отговори. Терористичният акт взе 133 жертви, сред които и деца. Йорданка и Диан са семейство стоматолози, които са в Москва от няколко десетилетия. Често посещавали мястото на атентата. Там правили научни изложби, ходили на концерти.

"Това е някакъв ад, да вървиш с автомат и да разстрелват хора, които са отишли на концерт. Истински ад е това", разказва Диан Иванов, цитиран от NOVA.

"Често ходим там. Там са нашите стоматологични изложби, ходили сме на концерти. Първата реакция е абсолютен шок", посочва и Йорданка Чанева.

Петък вечер, около 20 часа, Йорданка и Диан се прибират от работа. Те са стоматолози в Москва от 30 години. Когато включили телевизорите не могли да повярват на това, което виждат.

"Бяхме много шокирани. Атентати се очакваха преди изборите. Имаше много, които са били предотвратени. Но атентат след изборите никой не е очаквал", твърди Йорданка. А Диан допълва, че от 14 години всичко е спокойно.

Двамата разбрали от медиите за нападението. Те често посещавали "Крокус сити хол". Сградата е построена през 2009 година и може да побере близо 7 000 души. Йорданка завела майка си там, когато последно ги е посетила в Русия.

Сградата се намира в покрайнините на Москва. Дотам води околовръстното шосе на столицата и метростанция само с един вход и изход. Тъй като е извън града се оказва, че мерките за сигурност там са различни.

"За да влезете в един голям магазин, мол, кино, театър... винаги има металотърсачи. Има охрана. Ако сте с раница в метрото има скенер. Задължително се пуска раницата през скенер, за да се види дали се носи оръжие", обяснява Йорданка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари