Какво време ни очаква през първите десет дни от януари?

81
Новата година започва с дъжд и сняг
Новата година започва с дъжд и сняг

Новата година започва с дъжд и сняг

До края на календарната 2023 година валежи не се очакват, предава NOVA. Топли въздушни маси от Средиземноморието ще гарантират спокойно време с необичайно високи за сезона дневни температури.

Коледа

В следобедните часове на Коледа все още ще духа силен вятър, но той ще се ограничи по Черноморието и някои североизточни райони. В останалата част на страната ще отслабне значително. Ще е слънчево с видима следобедна облачност в североизтока. В най-топлите часове термометрите ще показват между 14 и 19-20 градуса.

Стефановден

До Стефановден времето ще се запази преобладаващо слънчево денем с променлива облачност в Източна България. Температурите с леки колебания ще останат над обичайните и ще се движат между 10 и 15-16 градуса.

В последните дни на годината валежи не се очакват. Дневните температури ще са между 10 и 15 градуса. В часовете призори ще има условия за мъгли покрай водоемите, в котловините и низините. По поречието на река Дунав и в Югоизточна България мъглите ще са по-трайни, ще създават усещане за мрачно време и ще задържат температурите ниски.

Нова година

31 декември, както и новогодишната, ще са без валежи, но със значителна облачност. В равнинната част на страната ще е тихо с предпоставки за трайни мъгли. Следобедът ще е с температури между 9 и 14 градуса, а в полунощ – между 3 и 8 градуса.

Васильовден

2024 година ще започне с валежи. Още в първите 2-3 дни времето ще се определя от зона с ниско атмосферно налягане с център над съседна Гърция. У нас на 1 и 2 януари ще се акумулират значителни количества дъжд, а по планините на Западна България ще се натрупа нова снежна покривка. Спрямо почти пролетните температури около празниците, ще захладнее и дневните температури към 3 януари ще са между 3 и 8-9 градуса.

Йордановден

След кратко затопляне, с по-малко облаци и повече слънце, около Йордановден и Ивановден предстои нова валежна обстановка с дъжд и сняг, която ще даде началото на по-осезаемо застудяване към 9-10 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    КОКО
    И както казва чичо БЛЪФ(ГЕОРГИ РАЧЕВ). Ако американския и европейския модели се срещнат може би ще вали. А може и да не вали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари