Какво представляват антиоксидантните добавки

0
Профилактиката е най-добрият начин да стоим далеч от лекарския кабинет и да се радваме пълноценно на живота
Профилактиката е най-добрият начин да стоим далеч от лекарския кабинет и да се радваме пълноценно на живота

Профилактиката е най-добрият начин да стоим далеч от лекарския кабинет и да се радваме пълноценно на живота

Как обаче да я извършим и какво е приложението на хранителните добавки в случая? Удачно ли е да заложим на препарати като аминокиселините и как да ги пием така, че да се разгърне действието им напълно? Нека започнем с това, че този вид продукти имат много добро въздействие върху човешкия организъм, като в буквален превод означават “противоокислители”. Използват се от широк кръг хора и могат да се открият различни видове от тях. 

Полезна информация за антиоксидантите 

Всеки е чувал за тях, но не всеки знае какво точно представляват те. Препоръчително е да се запознаем подробно със значението на думата “антиоксидант”, която се използва все по-често от модерния човек. Ето какво е важно да запомним: 

  • ежедневно сме изложени на различни по вид агресори на околната среда, контактът с които няма как да избегнем – като добавим и вредната храна, приемът на хранителни добавки с антиоксидантни свойства става силно наложителен;

  • задачата на тези добавки е да освободят тялото ни от свободните радикали – всеки знае, че са сред водещите причини за появата на рак и други сериозни заболявания; 

  • антиоксидантите успешно елиминират тежките метали и токсините, а в естествен вид могат да се срещнат в някои видове храни – натурален шоколад, боровинки, артишок, ягоди, кейл, годжи бери, червено цвекло, боб, ядки, яйца и др. Ако не се случва често да ги консумираме, то тогава е добре да си ги  набавим чрез хранителни добавки;

  • силно необходими са за хората, които спортуват – дори да не се занимавате със спорт, а просто имате забързано всекидневие, приемът на качествени противоокислители би бил много полезен. 

Няма спор, че антиоксидантите са от водещо значение за това да се чувстваме добре, да изглеждаме свежи и да се занимаваме по-рядко с разрешаване на здравословни проблеми в резултат на окислителните процеси в нашето тяло. 

Мощни антиоксиданти

Защо е добре да ги пием под формата на добавки 

Идеята да се храним здравословно и всеки ден да си приготвяме разнообразно меню звучи чудесно, но колко от нас имат реалната възможност да го правят? Повечето хора не разполагат с време да се фокусират върху хранителния си режим и хапват нещо на крак в обедната почивка, а вечер се заемат с готвенето на “нещо набързо”. 

В дългосрочен аспект това неминуемо води до недостига на ценни вещества в организма, който намира и физическа проява. Антиоксидантите под формата на таблетки и билки се явяват спасение в случая, защото са достатъчно силни, че да елиминират въздействието на вредните навици и недостига на важни елементи. 

Кои видове се определят като най-мощни 

Био препаратите с антиоксидантни свойства са няколко като видове. За най-мощни се определят витамин Е, мелатонинът, алфа-липоевата киселина, витамин С и метионинът. Елементите цинк и селен пък подпомагат за тяхното усвояване, но сами по себе си те не са антиоксиданти, а съпътстващ компонент. 

Важно е да се знае, че при по-активните хора количеството свободни радикали е повишено, което се дължи на ускореното консумиране на кислород. В тези случаи е дори задължително да се прибегне до прием на подходящите противоокислители, за да се възобнови балансът в тялото и да се извърши превенция. 

Подходящи ли са за спортисти

Както казахме, този тип добавки са още по-необходими за хората с динамично ежедневие, но и за спортисти. Пият се, за да се избегне окисляването, а и да се повиши нивото на издръжливост. Позволено е да се пият и продължително време, докато се постигне желаният ефект. Ако редовно посещавате фитнес центъра, се запасете с противоокислителни продукти, които да добавите към тренировъчния си режим – така резултатите ще бъдат още по-добри! 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари