Какво прави ушната кал полезна за нас

1
Не почиствайте ушите си с памучни тампони!
Не почиствайте ушите си с памучни тампони!

Американската академия по отоларингология предупреждава хората, че употребата на памучни тампони за уши може да доведе до сериозни последици за здравето. Според тях ушната кал е нещо полезно, което всъщност помага за предотвратяване на проблеми, свързани със слуха.

Пречистването на ушния канал от натрупалия се в него себум трябва да се осъществява посредством миграцията на замърсяванията и бактериите от тъпанчето към отвора на ухото. В противен случай слуховите органи могат да се запушат и по този начин да се предизвика сърбеж, възпаление или дори загуба на слух.

Доктор Дъглас Бакус съветва хората да не почистват ушите си с помощта на памучни тампони, а да оставят тялото само да извърши този процес. Според него съответните процедури трябва да се правят само от специалисти или чрез специално изготвена рецепта.

Въпреки това доктор Бакус предлага сления метод за онези хора, които малко или много са пристрастени към почистването на ушите. Ето я и нея:

Смесете равни количества бял оцет, спирт и вода и разбъркайте всичко добре. Нанесете по една капка от разтвора във всяко ухо и оставете продукта да подейства, след което подсушете зоната в отвора на ухото с чиста кърпа. 

 

Източник: framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари