Какви са причините за катастрофата на пътя Русе - Бяла?

2
Една жена остава в болница
Една жена остава в болница Видео: bTV

Една жена остава в болница

10 души пострадаха при сблъсък между тир и автобус с румънска регистрация на пътя Бяла - Русе. Пътниците са избили стъклата на автобуса, за да излязат. Само една жена от ранените остава в болница, предава bTV. Другите 9 души, сред които и шофьорът, са изписани.

Общо 50 туристи са били в автобуса, като сред тях има и деца. Гръцките граждани са се връщали от организирана екскурзия за празниците в Румъния.

Катастрофата се случва точно на пътя Русе - Бяла в отсечката между Волово и разклона за Борово на завой при мокра настилка и при разминаване на автобуса с тежкотоварен камион. По първоначални данни тирът е засякъл автобуса със задната си част, при което шофьорът на рейса губи контрол, навлиза в отсрещното платно и попада в канавката. Цяло чудо е, че автобусът не се е преобърнал в дерето.

Пробите за алкохол и на двата водачи са отрицателни. Показанията на свидетели и потърпевши са доста противоречиви, което вероятно ще затрудни разследването.

Те разказаха, че хората са излизали от прозорците на автобуса, а някои даже обясниха, че първоначално шофьорът на тира е избягал, но после се е върнал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    5
    Българска Трагедия
    Абсолютен абсурд! Толкова години минаха и българските управници доказаха многократно с този път, че не им пука изобщо за вашия живот. Може да си карате супер нормално и внимателно и пак някой ненормален ТИР ще ви завлече в канафките.
  • 22
    4
    плюс-минус
    Цели векове разни управляващи се канят да направят магистрала Русе - Търново. Да, ама още не! Този тесен път е правен по времето на соца, когато нямаше стотици тирове и други автомобили.
  • 16
    3
    Индианецо
    Хората пишат "при разминаване" ,не при изпреварване
  • 12
    2
    Indianec v BG
    Там участъкът е твърде къс за нормално и спокойно изпреварване, пътят е неравен, мястото е усойно, кара се с 80 км/ч и всичко това провокира екстремни маневри. Резултатите са трагични - най-често с неопитни чужденци. Хау!
  • 10
    1
    Хан Крум
    На рязан туркалещи да се набие нажежено желязо в ануса
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари