Неправилно изпреварване на пътя Русе - Бяла

4
В същия участък през миналата година са станали 38 катастрофи с 25 ранени и 8 убити
В същия участък през миналата година са станали 38 катастрофи с 25 ранени и 8 убити Снимка: Камен Филипов / 24 часа

В същия участък през миналата година са станали 38 катастрофи с 25 ранени и 8 убити

Шофьор на бял влекач “Волво” изпреварва друг товарен камион при двойна непрекъсната червена линия в отсечката на смъртта Русе - Бяла.

Камен Филипов е изпратил в редакцията на “24 часа” този кадър, провокиран от аналогична случка в Кресна, описана от репортер на вестника на 10 септември.

Снимката на шофьора с камиона “Волво” е с дата 5 септември и е на пътя Русе - Бяла, преди село Волово.

"Прочетох ваша статия във вестника и поради многобройните ми опити да подам сигнал, реших да препратя и на вашия мейл.

Както ясно се вижда на снимката, товарният автомобил изпреварва неправилно с превишена скорост и пренебрегвайки ясно положена нова маркировка, която предстои да бъде изпълнена като в Кресненско дефиле.

Тази информация е изпратена първо на мейл в Пътна полиция - Русе.

Пътят Русе - Бяла е известен с многобройните си смъртни инциденти и е на челни места в страната", написа Камен Филипов.

В четвъртък той отново е потърсил вестника, за да уточни, че от МВР в Русе са се свързали с него и са го уведомили, че сигналът му е препратен на Пътна полиция - Бяла.

Ето как Камен описва историята на фотоса от село Волово: "Работата ми е свързана с много пътувания в района и често ставам свидетел на подобни безобразия по пътищата и опасно каране. Надявам се да се вземе отношение по сигнала ми, защото на този път всеки от Русе е загубил свой близък или познат.

Не може само да ходим на погребения, трябва да се вземат мерки и да се засилят екипите по пътя."

На отсечката на смъртта, както е известен пътят между градовете Русе и Бяла, през 2022 г. има 38 катастрофи с 8 убити и 25 ранени.

В четвъртък и полицията в Благоевград извика шофьора на автомобил, който за две минути два пъти “прегази” червената абсолютно забранена за изпреварване лента в Кресна.

Само 5 часа в неделя, 10 септември, бяха нужни на МВР в Благоевград, за да открие своя “нагъл” съгражданин, който застраши живота на десетки семейства, които търпеливо бяха принудени да се движат с почти 30 километра в час в адско “следпразнично” задръстване до Благоевград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    27
    ех
    Амфетките не прощават
  • -5
    26
    До гледна точка от истината
    Грешка с виваком съм! Ай пробвай пак наслуката! Следващия може е!!!
  • 11
    25
    аз
    Миналата седмица минах през хаинбоаз където вече има колчета. Много по-спокойно влизам в завоите , без притеснение че насреща ще ми изкочи някой бързащ изпреварващ мухьло. До противниците на колчетата - тези колчета ще спасят доста животи! Кресненското дефиле е най-пресният пример
  • 15
    24
    Русенец
    До 12: Господин Гледна товка, когато не спазвате правилата за движение, вие не си го връщате на държавата, а си го изкарвате пак на гражданите. Демек - прострелвате се в крака.
  • 12
    23
    Русенец
    До 2: Не се пиши Истината, защото си далеч от нея. Понеже, всеки си мисли, че неговата истина е най-правилна, затова има установени правила, които важат за всички. И ти трябва да ги спазваш, независимо дали те са в разрез с твоята истина. Ако не спазваш, има си измислени санкции за такива, като теб. Един си мисли, че маркировката не важала за него, щом нямало кой да го види. Друг си мисли, че знак СТОП не трябвало да се спазва, ако нямало наоколо други МПС. Въобще, всеки луд с номера си. Има си ЗДвП и малко по малко ще се научите всички да го спазвате. Ако ли не - ще си търпите последствията. Можете да се оплаквате в нета, колкото си искате, но на пътя, където има закони, ред и други хора, които искат да се приберат живи и здрави - ще слушкате и ще спазвате стриктно. Днес, има камери на кръстовищата. Утре, ще има камери и на междуградските пътища. След това, някой ден, ще ви следят и с ДжПС и ще ви слушат какво си говорите в колите. И да се дърпате и да не се дърпате - ще станете примерни. Като не щете с добро, ще ви превъзпитат с лошо. Човешкият живот е много по-ценен от твоите схващания и разбирания, кое ти било правилно за тебе и кое не.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари