Тираджия: Автобусът караше много бързо, щеше да повлече и мен!

3
Пътниците излизаха през счупените стъкла на автобуса и аз помагах да може да напуснат по-бързо, разказа Акън – колега на шофьора на турския камион
Пътниците излизаха през счупените стъкла на автобуса и аз помагах да може да напуснат по-бързо, разказа Акън – колега на шофьора на турския камион Видео: Русе Медиа

Пътниците излизаха през счупените стъкла на автобуса и аз помагах да може да напуснат по-бързо, разказа Акън – колега на шофьора на турския камион

Несъобразена скорост с пътните условия е най-вероятната причина за катастрофата, станала днес по обед на пътя Русе - Бяла. Както вече писахме, автобус с гръцки туристи излезе от пътя на завой в участъка между Волово и Борово, след като се удари странично с турски камион. Пострадаха 10 души, като една жена е в тежко състояние.

Един от първите, които са се притекли на помощ, е Акън – колега на шофьора на турския камион. Той разказа, че пътят е бил мокър, а автобусът е карал бързо. „Автобусът се движеше с висока скорост и пред мен имаше два-три тира, автобусът щеше да ме повлече и мен. Колегата ми се обади, че е катастрофирал, блъснал се е с автобус, и аз дойдох на мястото. Пътниците излизаха през счупените стъкла на автобуса и аз помагах да може да напуснат по-бързо“, разказа водачът, предаде Русе Медиа.

На място са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ. Общо 10 души са откарани в болницата, като те са на възраст между 18 и 63 години. В автобуса е имало и деца, но те не са пострадали. В спешното отделение на Университетска болница „Канев“ болницата са осем гърци и двамата румънци, един от които е шофьорът на автобуса. В тежко състояние е 62-годишна жена, която е оперирана в неврохирургия. Останалите са получили различни травми и порезни рани, като са прегледани и освободени.

В автобуса са пътували 50 гръцки туристи. Тези, които не са пострадали, изчакваха на бензиностанция да дойде друго превозно средство, за да продължат пътя си. Оказва се, че това е втората им катастрофа по време на пътуването от Гърция до Румъния и обратно – едната е била в Румъния, а другата на пътя Русе - Бяла. „Не знам какво се обърка, беше главен път, една лента, насрещно движение. Щастливи сме , че сме добре, надяваме се същото за нашите хора в болницата. Чакаме да ни извозят до София и оттам да ни закарат до Гърция. Първо чакаме хората от болницата, полицията да ги разпита, да си вземем багажа и да продължим до София. Беше невероятен стрес, не осъзнаваш какво става, но сме щастливи, че сме ок“, каза гръцкият турист Панайотис Грапсас.

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Пробите на двамата водачи за алкохол и наркотици са отрицателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Шибай
    Шибиле
  • 5
    6
    Indianec v BG
    До 5: Включените ти светлини помагат за правилната и навременна преценка на отсрещния, когато се готви да предприеме или вече е започнал изпреварване. Така съхраняваш и своя живот. Хау!
  • 3
    5
    До 4
    Може да се окажеш прав!Навремето,когато ни задължиха да шофираме целогодишно с включени къси светлини,аргумента им беше, намаляване на пътните произшествия.Всички знаем резултата какъв е.....
  • 4
    4
    КК .
    Помнете ми думата. Един ден, евентуално има магистрала Търново - Русе, ще карат с по висока скорост и тежките произшествия по пътя ще се увличат. Защото няма контрол по пътищата. Всички знаем как варварски се строят "магистрали" в България.
  • 20
    3
    БЪЛГАРИН
    Започнаха чужденци да се трепят.Нашият контрол се свежда до писане на протоколи.Наказани за скорост чужденци, НЯМА.Разграден двор.Българско без законие.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари