Каква съдба очаква Борисов

42
Пред него има няколко варианта
Пред него има няколко варианта

КЪДЕ е Борисов?

Част от съдбата на Борисов е ясна. Той никога повече няма да бъде част от властта. Пред него има няколко варианта. Да избяга от страната като братя Галеви, Цветан Василев, или като Васил Божков например.

Проблемът е, че в страните, в които може да се укрие и да живее някакъв нормален живот, без риск да го върнат, вече има "бегълци" от неговия режим. Негови бивши ортаци и "колеги", срещу които се е обърнал, ограбил и опитал да унищожи. Те го чакат. Ще му е трудно да дели една държава с Черепа или Цветан Василев.

Може да остане и в България. Тогава има два варианта - да се споразумее с новите управляващи и да се оттегли като Доган в зайчарника си. При втория вариант става клиент на съдебната система и съквартирант на бай Ставри.

Предстои да видим. Към момента е ясно, че докато Гешев е на своя пост, Борисов няма да бъде закачан. Заявката на ПП, ДБ и ИТН с подкрепата на БСП за "нулева корупция" минават през разкриването на всички корупционни схеми и престъпления на Борисов, Пеевски и котерията им. И подвеждането им под отговорност. Отново това няма как да се случи докато Гешев е на своя пост.

Затова отстраняването на Гешев е най-важният тест за новите управляващи. Тест за промяна или подмяна.

БОЕЦ вече им предложихме тактика за това. Очакваме още в първия ден на новия Парламент, официално решение за сваляне на доверието от Гешев с призив за неговата оставка. Същото очакваме и от новото правителство, президента, съюза на съдиите, адвокатурата, гражданските организации.

Остава да видим. Не може да има справедливост без виновните за грабежа на народ и държава да бъдат подведени под отговорност. А без справедливост няма свобода, няма промяна.

Или Гешев си заминава, или отиваме пак на избори.

БОЕЦ

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари