Как ще работи областна администрация след коронавирусната инфекция?

1
Всички контактни лица на областния и неговия заместник ще бъдат тествани в четвъртък и петък
Всички контактни лица на областния и неговия заместник ще бъдат тествани в четвъртък и петък Видео: БНТ

Областната администрация в Русе спря работа заради COVID-19. Областният управител в крайдунавския град Галин Григоров и един от заместниците му - Валентин Колев, са с положителни проби за коронавирус

От снощи сградата на Областна и общинска администрация в Русе е подложена на щателна дезинфекция. Тази сутрин отново се дезинфекцират четвъртия и петия етаж, където именно се помещава Областната администрация, предава БНТ.

Областният управител Галин Григоров е имал лека кашлица и е решил заедно с Валентин Колев да си направят тестове, чиито резултати бяха оповестени вчера. И двамата са в добро общо състояние, като за момента остават под 14-дневна домашна изолация.

Поради установените случаи днес няма да работи и информационният център на Областната управа. Длъжността областен управител на Русе ще бъде временно изпълнявана от заместник-областния управител Свилен Иванов, който сподели за БНТ, че предстоят тестове на контактните лица на Григоров и Колев в четвъртък и петък.

Подобна ситуация имаше и през юли, когато през почти целия месец кметът на Русе Пенчо Милков беше първо в белодробната болница в града, а после и под домашна карантина заради коронавирус. Тогава за кратко дори беше затворена цялата сграда на Областната и общинска администрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари