Kак се прави панаир по български и как европейският дух вече е превзел Румъния

3
Въпреки вече по-високия румънски стандарт, цените за атракционите са по-ниски от тези в Русе
Въпреки вече по-високия румънски стандарт, цените за атракционите са по-ниски от тези в Русе Видео: КИС 13

В предишни репортажи на тема търла в Русе, ви показахме как се прави панаир по български на входа от Европа на брега на Дунав в обърнатия към реката град на свободния дух.

Както разбрахте тук е тясно, няма чалга, но пък под люлките ухае на кебапчета. Огромните съоръжения са построени върху зелените площи с тенденция след финала на събитието те да бъдат преозеленени.

Наш екип се разходи до 6 пъти по-малкия румънски град Олтеница и констатира следното – европейският дух вече е превзел Румъния при това в считаната за по-бедна южна част. Там по същото време има панаир подобен на  русенския, но очевидно построен по по-цивилизован начин. Обособени са отделни зони за люлките – една за малките и една за големите. Освен това, не че няма бирарии, напротив, и кебапчета има.

Разликата е в това, че те са отганизирани в специална зона с обща визия, отлична хигиена и подредба на артикулите, независимо дали се отнася за асортимента по скарите или щандовете. Зелените площи са оградени подходящо, за да бъде ограничен достъпът до тях. Въпреки вече по-високия румънски стандарт, цените за атракционите са по-ниски от тези в Русе и са еднакви – около 2 лева. Организаторите са предвидили и сцена за изява на местни таланти.

На фона на висчко показано дотук, оставяме на вас да съпоставите резултатите от добрите практики в областта на рекреацията в двете съседни държави членки на Европейския съюз.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари