Тарлата тазии година е на тясно, но пък от бирариите звучи Селин Дион

4
Въпреки двойно по-тясното място, от организаторите са направили всичко възможно да обезопасят района
Въпреки двойно по-тясното място, от организаторите са направили всичко възможно да обезопасят района Видео: КИС 13

По-малко атракциони и заведения има на тазгодишния пролетен панаир в Русе, известен като тарла. Причината е в ограниченото пространство на кея. Припомняме, че от общината решиха да преместят панаира от парка на младежта, заради недоволството на хората, които живеят там. Въпреки двойно по-тясното място, от организаторите са направили всичко възможно да обезопасят района и да осигурят по-интересните атракциони, които тази година са 9 на брой. Има 6 заведения тип скара бира и общо 50 щанда за деца и възрастни. Направи ни впечатление че от бирариите, вместо чалга днес звучеше Селин Дион. Което е похвално.

Тази година се очакват 30 корабчета с чуждестранни туристи да акостират на русенския кей докато трае тарлата. Според организаторите нямало място за притеснение заради това което щели да видят или чуят чужденците.

Едно от притесненията на хората е че след края на тарлата ще останат много боклуци, разбити настилки и разорани тревни площи. Организаторите обещават пълно възстановяване на района.

За спокойствието на хората, които живеят в района на кея, музиката ще спира в 10 часа вечерта. Търлата ще продължи до първи май.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари