Как поддържат любовта си Иван и Глория от дует "Аморе"

1
Младите изпълнители от Русе празнуват и Трифон Зарезан, и Свети Валентин
Младите изпълнители от Русе празнуват и Трифон Зарезан, и Свети Валентин Снимка: Фейсбук

Любовта между младите оперни солисти Иван и Глория Пенчеви от Русе ражда дует "Аморе", но и най-голямото им щастие - близначките Калина и Малена

"Заедно сме от почти девет години, но любовта между нас е голяма и става все по-силна с годините. За това сме и дует "Аморе" - по-влюбен и по-любовен дует от нас няма. Любовта ни крепи, любовта ни дава сила и творческо вдъхновение. Без нея не можем", казват 29-годишният Иван и с година по-младата от него Глория в интервю пред БТА. 

Началото на тяхната приказка е поставено преди девет години. Любовта помежду им пламва през 2013 г., когато двамата възпитаници на Националното училище по изкуствата в Русе са първи курс в Националната музикална академия в София. Завършват консерваторията при проф. Илка Попова и доц. Николай Мицов. Актьорско майсторство учат при акад. Пламен Карталов.

Четири години по-късно - на 5 юни 2017 г., в зала "България" изявени студенти от консерваторията организират концерт. В края му Иван пада на колене на сцената и предлага брак на своята половинка. Дават си клетва и след това заедно се връщат като солисти в Русенската опера.

Брак между опера и естрада

Но освен в класическата музика Иван и Глория са влюбени и в хубавата шлагерна песен. Решават и създават дует "Аморе" след разговор с композитора Тончо Русев, който приживе написва за тях три песни.

Работят и с други изявени композитори, текстописци, аранжори - Светослав Лобошки, Мариета Ангелова, Ваньо Вълчев, Иван Беловски, Петър Москов, Кирил Икономов.

Техният ментор - композиторът и аранжор Пламен Велинов, е направил аранжиментите на 13 от 14-те песни в първия им албум.

Питаме Глория и Иван каква е рецептата за любовта, а двамата отговарят: "Ами любов!"

"Любовта я поливаме с любов, за да вирее", казва Иван, а Глория го допълва: "И малките жестове са много важни".

"На любимата жена не трябва само на празник да се подаряват цветя и подаръци, да се правят жестове. Трябва ежедневно, когато мъжът има възможност, да зарадва жената до себе си и да я направи щастлива. Така ще вижда по-често блясъка в очите й", казва Иван.

Глория споделя, че мъжът трябва също да бъде много обгрижван от жена си.

"Така се подклажда любовта", убедена е Глория, а Иван с усмивка донажда: "И да ни готвят, и да ни готвят, и да ни глезят".

Двамата споделят, че в кухнята са много добри и си правят един на друг кулинарни изненади. Те също са част от рецептата за дълъг и щастлив съвместен живот.

Казват, че празнуват и Трифон Зарезан, и Свети Валентин.

"Няма как 14-и февруари да премине без две чаши прекрасно червено вино с любимия човек. Така че и двата празника си вървят заедно", обяснява Иван.

Двамата обясняват, че любовта, ако е истинска, трябва да се празнува всеки ден.

"От нашата любов на 28 февруари миналата година се родиха двете ни рожби - близначките Калина и Малена. Третата рожба е нашият първи самостоятелен албум "Душите си раздаваме", споделят Глория и Иван.

Маестро Тончо Русев ги насърчава към шлагерните песни

"На маестро Тончо Русев му беше наболяла темата, че няма млад български дует, който да продължи традициите на българската шлагерна песен. Каза ни, че е хубаво да поемем по този път, че гласовете ни са много подходящи да изпълняват точно този тип шлагерни песни и ние го взехме като мисия", обясни Иван.

Дуетът споделя, че песните предизвикват интерес и у младите хора.

"Мога да кажа, че нас ни слуша по-избрана, елитна публика. Тя е от хора, които ценят красивата музика, смисления текст и хубавата мелодия. Когато на наш концерт дойдат млади хора, първоначално те са предубедени, тъй като харесват по-модерен стил. Но винаги идват и втори път. Докосва ги тази музика", казва Иван.

Двамата обясняват, че успяват да съчетаят добре оперната музика и поп музиката.

"Едното дори помага на другото. В поп музиката показваме артистичността си, защото има много певци, които само пеят, но ние от операта се учим да бъдем и артисти", обяснява певецът.

"Благодарение на нашата оперна постановка успяваме да изпеем по наш прочит тези шлагерни песни", споделя Глория.

Дует "Аморе" вече има реализирани 16 песни, седем професионални видеоклипа, две турнета с Маргарита Хранова и Нели Рангелова, както и самостоятелни концерти.

"Не спираме до тук. Предстоят ни още нови песни", заявяват Глория и Иван.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    4
    Erika Casper
    МОЯТА ИСТОРИЯ. Казвам се Ерика и имах развод със съпруга си, защото той ми изневеряваше, но все още го обичам толкова много, така че потърсих помощ и намерих д-р Огунделе след няколко лъжци в интернет. Д-р Огунделе направи заклинание за мен и в рамките на 24 часа съпругът ми се върна у дома и ме помоли за прошка, това е много мощно за всеки, който се нуждае от помощ, да се свърже с д-р Огунделе в WhatsApp: +27638836445. Честен и силен човек.
  • 2
    3
    Отегчен
    Занимавам се с музика от десетилетия. Кои точно са тия?! нЕкаква "шлагерна опера" ?! Сериозно, кои са тия?
  • -3
    2
    Марин
    Харесвам модерния Ви прочит на шлагерната песен. Успех! Само напред и нагоре. Страхотни сте. И младите хора Ви слушаме. Любимата ми Ваша песен е Жена икона.
  • 6
    1
    Русе
    Слушала ги по елитна публика хахах кои бяха тия?Май сами са си качили тая статия тия двамцата и момиченцето като питбулче.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари