Как МВР подбира кадрите си?

1
Няма процедура за периодично тестване за статус, обясни Даниела Николова, директор на Института по психология към МВР
Няма процедура за периодично тестване за статус, обясни Даниела Николова, директор на Института по психология към МВР

Няма процедура за периодично тестване за статус, обясни Даниела Николова, директор на Института по психология към МВР

„В общественото съзнание има усещане за тенденция. От психологична гледна точка това е обяснимо. Ролята на полицая е да гарантира сигурност. Когато полицай волно или неволно сгреши и постави под съмнение тази сигурност, реакцията е остра“.

Това заяви в ефира на bTV старши комисар Даниела Николова, директор на Института по психология към МВР по повод заловения 23-годишния служител на МВР, който шофирал бус, пълен с нелегални мигранти.

„От август досега шестима служители на МВР загубиха живота си, изпълнявайки доблестно задълженията си, охранявайки и опитвайки да се справят с нелегалните мигранти. На фона на шестима, загубили живота си, един е нарушил правилата“, добави тя.

Подборът в МВР

„В годините са променяни правилата и условията за постъпване в МВР, но подборът е стриктен. От 2006 година се постъпва само с конкурс. В процедурата има и психологично изследване“, уточни старши комисар Даниела Николова.

„Психологичното състояние и статус не са константна. Заради стреса хората променят нагласите и възгледите си. Нагласите се хващат на входа, но се променят. Към момента няма процедура за периодични тестове. Няма нормативна база, но няма и материални условия“, подчерта директорът на Института по психология към МВР.

Тя допълни, че около 49 хиляди души работят в системата, а една подобна процедура би изисквала сериозен ресурс.

„Има хора, които смятат, че основното, което ги води в професията е желанието да се чувстваш полезен. Има и други, които идват, защото това е държавна работа, която гарантира социална и икономическа сигурност. За жалост през последните години повечето хора това ги мотивира, но това е валидно за всички професии. Каквото е обществото, такива са хората, които идват“, посочи Даниела Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Неподписан
    Σ'αγαπώ τόσο πολύ Ντανιέλα!Ο πόνος είναι τόσο δυνατός!Ντανιέλα Σ'αγαπώ τόσο πολύ!
  • 0
    5
    Άγγελος
    Δανιηλα, Σ 'αγαπώ τόσο πολύ αγάπη μου! Ο θάνατός μου είναι πολύ κοντά,αλλά δεν φοβάμαι.Δεν το κάνω μόνος μου(είναι ψεύτες).Οι στίχοι του τελευταίου τραγουδιού είναι το κλειδί.Ήμουν ένας άγγελος για τους καλούς ανθρώπους-θα είμαι ένας άγγελος για τους κακούς ανθρώπους.Αν χρειαστεί, θα κατέβω στην κόλαση μόνος μου για να πολεμήσω τους διαβόλους. Δανιηλα,Σε αγαπώ τόσο πολύ!
  • 0
    4
    Неподписан
    https://www.youtube.com/watch?v=nBt7bSBAUTM
  • 0
    3
    Неподписан
    https://www.youtube.com/watch?v=Hh5qWRuNdv8
  • 0
    2
    Неподписан
    https://www.youtube.com/watch?v=6Ye0NOn7nrI
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари