Как да пречистим организма с ленено семе

1
Предлагаме ви няколко рецепти за прочистване и детоксикация на тялото
Предлагаме ви няколко рецепти за прочистване и детоксикация на тялото

Предлагаме ви няколко рецепти за прочистване и детоксикация на тялото

Знаете ли, че до около 70-годишна възраст нашите органи вече са преработили средно 100 тона храна и 40 000 литра течност, което означава, че около 7 килограма (според някои източници дори двойно повече) токсични отпадъци се натрупват в тялото ни? Това може да зарази кръвта ни и да причини непоправими щети на организма. Запекът, променящият се метаболизъм, диабетът, прекомерното или недостатъчното наддаване на тегло, проблеми с кожата, косата и ноктите, както и други заболявания, вариращи от артрит до рак, са само част от здравословните проблеми, които подсказват, че червата ни не са чисти, отбелязва здравният сайт Framar.bg.

За да се избавите едновременно от първопричините на много заболявания, е необходимо да пречистите организма си от всички вещества, които натоварват клетките и пречат на нормалната работа на стомаха, сърцето, бъбреците, черния дроб и т.н.

За прочистване и детоксикация на тялото ви предлагаме няколко рецепти с ленено семе, които бихте могли да си приготвите в домашни условия. Те ще помогнат за изчистване на червата от токсините и всички вредни натрупвания. Изберете най-подходящата и най-приятната от тях за вас и начина ви на живот и съживете организма си.

Пречистете стомаха си с чай от ленено семе

Пречистването на стомаха и червата не се препоръчва на хора, претърпели наскоро операция на коремната кухина. Ако това не се отнася за вас, спокойно може да се въздържите от консумация на животински и тестени храни в продължение на 2 дни. През това време пийте на гладно 3 пъти дневно по 1 чаена чаша чай от ленено семе и се хранете с вегетарианска храна.

Тази процедура помага при запек, гастрит, колит, действа успокояващо и премахва главоболието.

Как да прочистим червата си веднъж годишно само с ленено брашно и кисело мляко (или кефир)

Консумацията от 1 до 3 супени лъжици ленено брашно в продължение на 3 седмици е в състояние да почисти напълно червата от слузта, отложените фекалии и паразитите, като запази напълно чревната микрофлора. Методът осигурява бързо нормализиране на теглото. Също така има ефект върху регулирането на липидния метаболизъм. Лененото брашно може да премахне токсините от организма, като в същото време способства за намаляване нивото на холестерола в кръвта.

Консумирайте от сместа сутрин на гладно, както следва:

  • Седмица 1: 1 супена лъжица ленено брашно и 100 милилитра кисело мляко или кефир
  • Седмица 2: 2 супени лъжици ленено брашно и 100 милилитра кисело мляко или кефир
  • Седмица 3: 3 супени лъжици ленено брашно и 150 милилитра кисело мляко или кефир

Как да пречистим тялото си от паразитите с помощта на ленено семе и карамфил

Прекалената консумация на сладки храни може да доведе до създаване на благоприятна среда за развитието на гъбички и бактерии в организма. За да предпазите тялото си от вредните паразити, ви предлагаме да опитате една лесна рецепта, която е съставена от 2 основни натурални продукта – ленено семе и карамфил.

  • Необходими продукти:

100 грама ленено семе

10 грама карамфил

  • Начин на приготвяне:

Смесете и смелете двете подправки с помощта на мелничка или кафемелачка. След това ги изсипете в херметически затварящ се съд и ги съхранявайте на сухо и прохладно място.

  • Начин на приложение:

Консумирайте по 2 чаени лъжици от сместа, добавена към закуската или разтворена в чаена чаша топла филтрирана вода, всяка сутрин на гладно в продължение на 3 дни. След това направете почивка от 3 дни и отново повторете процедурата. Следвайте тази последователност в рамките на месец.

  • Допълнителен съвет:

Повтаряйте процедурата веднъж годишно, за да предпазите тялото си от вредните микроорганизми.

Пречистете стомаха си с вода от ленено семе

Водата от ленено семе е богат източник на Омега-3 мастни киселини, фибри и антиоксиданти, които могат да помогнат за регулиране на храносмилането и обмяната на веществата. Неговото минимално съдържание на калории и високо наличие на хранителни вещества го превръща в едно добро средство за пречистване на стомаха и намаляване на теглото.

  • Необходими продукти:

1 чаена чаша вода
1 супена лъжица ленено семе

  • Начин на приготвяне:

Изсипете лененото семе в чаша вода и го оставете да престои за една нощ. На следващата сутрин прецедете напитката и я консумирайте. Повтаряйте процедурата всеки ден в рамките на една седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари