Съвети за пролетна детоксикация

0
Пречистването на тялото от токсини, натрупани във времето, представлява първа стъпка към сияйна кожа, стройна фигура и перфектно здраве
Пречистването на тялото от токсини, натрупани във времето, представлява първа стъпка към сияйна кожа, стройна фигура и перфектно здраве

Красотата започва отвътре, а пречистването на тялото от токсини, натрупани във времето, представлява първа стъпка към сияйна кожа, стройна фигура и перфектно здраве. 

Здравословната детоксикация с натурални продукти носи много ползи за вашето тяло и положителните резултати започват да се забелязват бързо.

По правило детоксикация може да се извърши заедно с промяната на сезона, за да помогне на тялото да се адаптира към новите климатични условия и да укрепи имунитета. В този ред намисли и детокс режимът в първите пролетни дни е чудесна идея, споделя Ezine.bg.

Естествената детоксикация на организма включва диета, основана на сурови зеленчуци, пресни плодове, богати на масла ядки (сурови орехи, кашу, бадеми, сурови ядки, шамфъстък, тиквени семки, бразилски ядки) и пълнозърнести храни. В същото време се избягват тежки храни като месо, мазнини, сладкиши с преработена захар и брашно, алкохол, газирани безалкохолни напитки.

Суровоядството, веган диетата и вегетарианският начин на хранене са подходящи за пролетна детоксикация. Друг вариант на пролетна детоксикация е да се приемат само смутита от сурови плодове и зеленчуци. Тези режими ще дадат видим резултат най-бързо при хората, които по принцип консумират животински продукти и така наречените вредни храни.

Благоприятен ефект по време на своята пролетна детоксикация ще постигнете, ако включите в менюто си сезонни храни. През пролетта това са: спанак, коприва, репички, зелена салата, лопуш, пресен чесън, зелен лук, левурда. Можете да ги хапвате като свежа зелена салата или да ги добавяте в смутита.

Детоксикацията на тялото ви включва елиминирането на токсините, натрупани в организма и по-специално в дебелото черво - мястото на абсорбция на вода и минерали. Можете бързо да премахнете токсините от тялото, като включите фибри в ежедневното си детокс меню.

Фибрите са най-добрият приятел на детоксикацията, защото балансират храносмилането и, запълвайки стомаха ви, потискат апетита ви. Така че няма да се изкушите да посягате към нездравословните храни. Влакна се намират в естествено състояние в хранителни продукти като зеле, моркови, ядки, цвекло, ябълки и др.

Колко време продължава пролетната детоксикация?

Пролетната детоксикация може да продължи от 2 седмици до 1 месец. Всичко зависи от начина, по който се чувствате и резултатите, които искате да постигнете.

Твърде възможно е по време на детокс режима да се почувствате зле. Отпадналост, замайване, тежко главоболие са обичайните неразположения, които наблюдават хора, преминали към детоксикация след продължително хранене с вредни храни.

За да преминете през детоксикацията плавно и без тежки неразположения, е добре да се обърнете към специалист по здравословно хранене, който да създаде правилен режим специално за вас. Помнете, че диета, която действа при един човек, може да е опасна за друг.

Вижте още кои са диетичните пролетни храни, които трябва да присъстват на масата ви през сезона, както и още програми за пролетно пречистване на организма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари