Как да пием повече без да вредим на организма си

0
Психиатърът Алексей Казанцев съветва да отпиете глътка неутрална течност след всяка "порция" алкохол
Психиатърът Алексей Казанцев съветва да отпиете глътка неутрална течност след всяка "порция" алкохол

Най-добрият начин е да се спре напълно употребата на алкохол, но можете да сведете до минимум вредните ефекти при пиене

Алкохолът е отрова за хората. Той трови тялото, така че е най-добре да го изоставите изобщо.

Има обаче начини да се сведе до минимум вредното въздействие на етиловия алкохол, ако обстоятелствата и приятната компания благоприятстват използването на силни напитки, пише  zdrave.to

Психиатърът Алексей Казанцев съветва да отпиете глътка неутрална течност след всяка "порция" алкохол.

„Това е необходимо, тъй като алкохолът нарушава водно-електролитния баланс, има дехидратиращ ефект и премахва калия, натрия, магнезия и калция от организма“, обясни експертът в интервю.

В същото време специалистът подчерта, че течността не означава газирано безалкохолно или сок. Това допълнително увеличава интоксикацията и води до главоболие.

Най-добре е да пиете алкохола с обикновена вода. Можете да се възползвате от американските методи за пиене на алкохол с добавен лед. По този начин концентрацията на алкохоли намалява заедно с вредното въздействие върху организма.

Между другото, според анализатори, изминалата карантинна година е увеличила консумацията на спиртни напитки. В същото време населението започва да избира алкохол с по-високо качество.

Може би това се дължи на факта, че туристическата активност е намаляла и хората търсят други начини за намаляване на напрежението.

Освен това затварянето на барове и ресторанти принуди хората да овладеят професията на домашни бармани и да се научат как да си правят коктейли сами.

Според статистиката, когато избират между бира и друг алкохол, повечето ще изберат бутилка спиртни напитки вместо 24 бутилки бира, което е приблизително същата цена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари