Как да направим доматите по-сладки?

3
Интересен факт е, че подхранването на доматите със сода може да ги направи по-сладки
Интересен факт е, че подхранването на доматите със сода може да ги направи по-сладки

Интересен факт е, че подхранването на доматите със сода може да ги направи по-сладки

Сода е мултифункционален продукт, който не само се използва в готварството и почистването, но и има важно приложение в градинарството. За всеки градинар е ценна информацията, че подхранването на доматите със сода може да ги направи по-сладки и здрави. В този статия ще разгледаме как да използваме сода за полезни цели в нашата градина и как да се справим с брашнестата мана, пише Актуално.

Подхранване на доматите със сода

Интересен факт е, че подхранването на доматите със сода може да ги направи по-сладки. За тази цел, пръскайте доматите с 0,5% разтвор от сода. Това може да се постигне, като разтворите 100 грама сода в литър вода и ги напръскате върху растенията. Освен това, ако смесите 100 грама сода с литър вода и излеете получения разтвор върху почвата, ще нормализирате нейната киселинност и подобрите условията за растеж на доматите.

Борба с брашнеста мана

Брашнестата мана е чест проблем в градината, но с помощта на сода можем да се справим с нея. За борба с тази гъбичка, смесете 1 супена лъжица сода, лъжица слънчогледово олио и 1 чаша течен сапун в един литър вода. С този разтвор пръскайте върховете на доматите, за да предотвратите разпространението на брашнестата мана и да запазите растенията здрави и силни.

Содата е икономично и ефективно средство, което всеки градинар трябва да има в арсенала си. Подхранването на доматите със сода ги прави по-сладки, а редовната борба с брашнеста мана ще ги запази здрави и устойчиви през целия сезон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари