Кафето с мляко - полезно или вредно?

0
Според експерти комбинацията от двете напитки може да има и някои негативни ефекти върху здравето
Според експерти комбинацията от двете напитки може да има и някои негативни ефекти върху здравето

Според експерти комбинацията от двете напитки може да има и някои негативни ефекти върху здравето

Кафето с мляко: полезно или вредно?

Много хора пият кафе с мляко, защото то смекчава горчивия му вкус и го прави по-приятно за пиене. Но според експерти комбинацията от двете напитки може да има и някои негативни ефекти върху здравето.

Дерматологът Светлана Барагунова обяснява, че кафето ускорява метаболизма, а млякото осигурява калций, който е необходим за здрави кости и зъби. Въпреки това, тя посочва, че има две причини, поради които не трябва да пиете кафе с мляко.

Първата причина е, че казеинът, протеин, който се съдържа в млякото, може да намали активността на антиоксидантите в кафето. Антиоксидантите са вещества, които защитават клетките от увреждане от свободните радикали, които могат да допринесат за развитието на някои заболявания.

Втората причина е, че кафето с мляко е по-трудно смилаемо от стомаха. Това може да доведе до храносмилателни проблеми като киселини, подуване на корема и диария.

Други експерти обаче смятат, че кафето с мляко може да има и някои предимства за здравето. Например, лечителят по дентална медицина Галина Гурянова посочва, че млякото в кафето намалява неговите оцветяващи свойства, което може да бъде полезно за зъбите.

В крайна сметка, дали да пиете кафе с мляко е личен избор. Важно е обаче да бъдете наясно с потенциалните рискове и предимства, преди да направите своя избор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари