Къде ще вали до края на седмицата у нас?

1
Температурите продължават да се повишават
Температурите продължават да се повишават

Температурите продължават да се повишават

Постепенното затопляне продължава - 30° достигнаха температурите днес в Русе и Свищов, 29 в много райони от страната, предава БНТ.

По-хладно беше традиционно на морския бряг, както и в София, където максималната темп. е 26°.

Още малко по-топло ще бъде утре - максималните температури ще са от 27° до 32°, в София - около 27°. Ще се задържи и предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток.

По-хладно ще остане и утре по Черноморието с максимални температури от 24° до 26°, близки до температурата и на морската вода. Там също ще преобладава слънчево време, в комбинация със слаб до умерен югоизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините и само на отделни места. в масивите от Западна България слабо ще превали.

Вятърът ще е слаб с посока от югоизток, по най-високите части – умерен, от северозапад. Максимални температури в курортите - от 15° на Алеко до 27° в Банско.

И към времето в Европа - проливни валежи и гръмотевични бури ще има в централните части от континента. Дъждовно и ветровито ще бъде във Франция. Ще вали и във Великобритания, Италия, както и в северозападните райони от Балканския полуостров.

Валежи се очакват и у нас, още във вечерните часове в петък в Северозападна България, а в събота на много места в страната, по-интензивни в северната половина.

В неделя ще вали главно в Южна България, но започналото понижение на температурите ще продължи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари