Извънредно заседание на Столичния общински съвет за безопасността на пътя

0
На извънредната сесия ще присъстват министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР
На извънредната сесия ще присъстват министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР Снимка: БГНЕС

На извънредната сесия ще присъстват министърът на вътрешните работи и главният секретар на МВР

Извънредно заседание на Столичния общински съвет (СОС) за безопасността на пътя ще се състои днес от 13:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Съвета.

На сесията се очаква да бъде предоставена информация от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и представители на Столичната дирекция на вътрешните работи и „Пътна полиция“ относно предприетите от тях и планувани мерки за пътна безопасност на територията на Столичната община. Предстои да бъдат изслушани представители на МВР и Столичната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението при бедствия относно дейността през изминалата година за опазване на сигурността и обществения ред в столицата, както и за предприетите мерки за подобряването им през настоящата година.

Повод за извънредната сесия на СОС е катастрофата в нощта на 8 май в столицата, при която загинаха двама души, пешеходци. Задържаният шофьор Адриан Антонов, с отрицателна проба за алкохол и наркотици, остава в ареста. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост.

Вчера председателят на СОС Георги Георгиев апелира депутатите да подкрепят законопроект за затягане на контрола на движението по пътищата. "Отново се обръщам с молба към депутатите от "Продължаваме Промяната"-"Демократична България", БСП, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ" да подкрепят в спешен порядък и гласуват законопроекта, загърбвайки политическите противоречия в името на опазване живота на българските граждани. По улиците се води война и който не ѝ се противопоставя, става мълчалив съучастник в нея", заяви председателят на СОС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари